Fengselsfugl smuglet mobil i stussen

Et samboerpar dømt for overgrep mot fire gutter i alderen 12-16 år skal via en mobil som ble smuglet inn på fengselscella ha bedt kamerater fjerne bevis. Bare tre timer etter at 31-åringen og samboeren ble arrestert 2. desember 2005, sendte han den første sms-en fra cellen. Dette skriver BA (Bergensavisen).

Dårlig rumpesjekk

Mannen hadde blitt ransaket på politihuset, men åpenbart ikke godt nok. Han fikk nemlig mobilen gjennom kontrollen etter å ha gjemt den mellom skinkene. Deretter utvekslet han hele 74 SMS-er med kameraten, som ble bedt om å fjerne bevis i sedelighetssaken mot ham, blant annet smuglersigaretter, penger, en mobil og et digitalkamera.

Etter å ha fått den første meldingen kom 35-åringen og en annen mann på 42 år seg inn i huset til samboerparet. Da brøt de opp en slitt kjellerdør. Politiet hadde ikke rukket å ransake huset ennå, selv om det ble stengt av etter pågripelsen.

Hva er en minnebrikke?

De to mennene er nå tiltalt for å motarbeide en etterforskning. Politiet mistenker at kameraet som ble tatt med fra huset inneholdt bilder av de aktuelle overgrepene, men da de fikk overlevert kameraet av 35-åringen etter 10 dager, var minnebrikken borte.

35-åringen hevder på sin side at han ikke visste hva en minnebrikke er og at han ikke ville hjulpet samboerparet dersom han visste hva det gjaldt.

- Han ba meg først fjerne noen smuglersigaretter og sa at han var arrestert. Først da vi var i huset spurte han om jeg kunne ta med kameraet. Hadde jeg ant hva dette var, hadde jeg skygget banen, sa 35-åringen i retten.

Han erkjenner delvis straffeskyld og hevder han trodde kameraet kunne være tyvegods eller at det inneholdt private bilder av samboerparet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen