Fengsel for iPod-eiere

Fengsel for iPod-eiere

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Australias regjering har gjort lovendringer når det gjelder copyright. Deres nye ånsverkslov rammer svært mange moderne brukere av elektronikk. I tillegg til alle iPodbrukere, står for eksempel også eiere av DVD-opptakere og mobiltelefoner i faresonen.

5 års fengsel
Den nye loven er nemlig svært streng når det gjelder å ha kopibeskyttet materiale. Loven sier at den som overfører kopibeskyttet materiale, og som har som intensjon å lage en lovstridig kopi, utfører en alvorlig kriminell handling. Strafferammen for dette er inntil 5 år i fengsel, bøter opptil 425 000 kroner, eller en kombinasjon av bot og fengsel.

Loven rammer også de som handler i uvitenhet og ikke er klar over at de bryter loven.

Kopi av CD
Som om ikke det er mange nok som allerede begår lovbrudd ved å laste ned musikk ulovlig fra nettet, vil nå også de som lager kopier av egne CDer til eget bruk rammes.

Den nye loven er så streng at man ikke kan ha mer enn én kopi av en CD om gangen. Det betyr at selv om man altså har kjøpt en CD på lovlig vis, kan man ikke ha musikken liggende kopiert både på PCen og en Ipod samtidig.

Kriminaliserer nasjonen
Professor Brian Fitzgerald, leder av jusstudiet ved Queensland University of Technology, er kritisk til at bevisbyrden er blitt lavere når det gjelder kopibeskyttelse.
- Disse lovendringene har et potensiale til å gjøre vanlige australiere til kriminelle. Dette på en skala som vi aldri har vært vitne til tidligere, sier Fitzgerald til The Sydney Morning Herald.

En bruker på diskusjonsforumet digg.com ordlegger det på denne måten:
”Det ser ut til at australierne igjen ønsker å gjøre hele landet til en fengselskoloni”.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen