Fengsel for botnetvirksomhet

En ansatt hos søketjenesten Mahalo er nylig blitt dømt fire år i fengsel for å ha bygget opp et nettverk (botnet) med datamaskiner som installerte skadelig kode i rundt 250 000 maskiner.

John Schiefer ble arrestert i 2007 under en operasjon som ble kalt Operation Bot Roast II. Det skal være første gangen noen er dømt for å ha drevet botnet og dermed rammet av en spesiell amerikansk lov som omhandler slike forbrytelser.

Schiefer skal ha bygget opp botnet-nettverket mens han jobbet hos et annet selskap, en liten nettleverandør, og skal ha hatt to medhjelpere for å bygge nettverket. De skal ha avlyttet kommunikasjonen mellom PC-er til privatpersoner og betalingstjenester som Paypal, og misbrukt kontoene til kundene.

Grunnleggeren av Mahalo, Jason Calacanis, til en viss grad forsvarer Schiefer i den forstand at botnetvirksomheten var guttestreker som i realiteten ikke gjorde en stor skade. I dag skal Schiefer være en angrende synder som nå er blitt voksen.

Calacanis innrømmer at han ikke sjekket rullebladet til Schiefer før han ble ansatt, men etter at Calacanis ble kjent med Schiefer går han så langt som å si at han kunne gjerne tenke seg å ansette ham igjen når han har sonet dommen.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen