GUIDE: Femten myter om Mac
Guide

Femten myter om Mac

Det er nok av myter, og mange er feil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Myte 11: Mac er dyrere

RETT: Ser vi kun på spesifikasjoner vil du som regel kunne spare litt penger på å gå for en PC i stedet. Men så kan vi selvfølgelig kalkulere inn faktorer som design, kvalitet, batteritid (for bærbare) og ikke minst muligheten for å bruke Mac OS og medfølgende programvare. Deretter blir det opp til hver enkelt om prisen er verd det.

Hva som er enklere å peke på er at det er dyrt å oppgradere en Mac fra grunnkonfigurasjonen i Apple Store. Dersom du gjør dette selv vil du kunne spare tusenvis av kroner.

Myte 12: Mac har høyere bruktverdi

RETT: En pent brukt Mac er lettere å bli kvitt enn en grå PC, og du vil kunne få bedre pris for den. Men dette må veies opp mot det at en Mac gjerne koster mer enn en PC til å begynne med.

Ulempen med en slik lett omsettelig datamaskin er at den også er mer attraktiv for tyver.

Myte 13: Mac bare virker

RETT: For vanlig bruk kommer Mac fiks ferdig med det du trenger av programvare. Det er egentlig bare å slå den på og knekke i gang. Føler du at du mangler noe er det også enkelt å installere nye programmer gjennom App Store.

Kjøper du en ny PC med Windows føles den kanskje i større grad tynget ned av alskens programvare du ikke har bedt om og ikke trenger, mens den kanskje mangler PDF-leser. På den annen side står du fritt til å avinstallere og installere det du vil ha i ettertid.

Myte 14: Mac er kjappere enn en PC

FEIL: Legger du like mye penger i en PC som en Mac, vil den ikke oppleves som treig. Sammenligner du en Mac mot en billig-PC med Vista snakker vi naturligvis om noe helt annet.

Myte 15: Alle Mac-folk er fullstendig sprø

FEIL: Det finnes mange Mac-brukere som verken er fanatikere eller disipler. Dessverre finnes det også noen som er det.

Les også:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen