Femte generasjon Xperia Z kan bli heftig
(Bilde: Sony)

Femte generasjon Xperia Z kan bli heftig

Sonys neste flaggskip ser ut til å bli noen råskinn, hvis vi kan tro ryktene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I år har Sony klart å slippe flere mobiltelefoner og nettbrett i sin populære Xperia Z-familie: Z1 Compact på nyåret, Z2 og Tablet Z2 på vårparten, pluss Z3, Z3 Compact og Tablet Z3 Compact nå i høst.

Og det virker ikke som om Sony har spesielle planer om å roe ned tempoet. Nå har nemlig ryktene om Xperia Z4 og Z4 Tablet begynt å summe i Internettets kriker og kroker, og det ser ut til at det er mye moro i vente.

Kraftig motor

Både mobilen Xperia Z4 og nettbrettet Xperia Z4 Tablet ser ut til å få Qualcomms åttekjerner Snapdragon 810, som i skrivende stund er den kjappeste mobilprosessoren på vei ut i markedet. På minnefronten er det snakk om 4 GB RAM og 32 GB intern lagringsplass.

Men med to forskjellige produkter er det selvfølgelig også distinkte forskjeller. Z4 Tablet vil naturligvis være den større enheten og skal etter sigende komme med en 10,1-tommers skjerm med QHD-oppløsning, altså 2560 x 1440 piksler.

Hovedkameraet skal ifølge Android Origin ha en tretten megapiksels sensor «eller høyere», mot åtte megapiksler på frontkameraet. Designen skal være i samme bane som de tidligere Z-nettbrettene, men med tynnere rammer. Den skal også ha fått stereohøyttalere.

Rått kamera

For mobiltelefonen Xperia Z4s del, vil dette være en 5,5-tommer med den samme QHD-oppløsningen. Ifølge Android Headlines vil denne få et kamera med en IMX189AEG CMOS bildesensor, som skal være verdens første «high-speed and high-sensitivity CMOS image sensor with active pixel color sampling».

Blant støttede videomodi skal være 2048 x 1080 pikslers oppløsning med 16 000 frames per sekund og 6144 x 2160 med 240 frames per sekund. Hvis du er ute etter en mobil til å filme med, bør altså Z4 få stille ganske langt fremme i køen dersom dette skulle stemme.

Sony Xperia Z4 skal visstnok også ha støtte for trådløs induksjonlading med Qi, som per i dag er den mest utbredte standarden for dette.

Akkurat når Z4 og Z4 Tablet offisielt vil bli annonsert er det ingen som vet, men vi regner med at det vil gå noen måneder ut i det nye året før vi med sikkerhet vet hvordan femte generasjon Xperia Z blir.

Her kan du sette opp prisvarsler, og få beskjed når produktene kommer i salg:

Sulten på ny mobil?
Dette er de heteste mobiltelefonene akkurat nå >>>

(Kilde: TechRadar | Android Origin)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen