Femdobler skjermoppløsningen

Alternativ tekst mangler
(Foto: Hitachi)

Mens vi i Europa knapt har sett skjermer med en tredjedels oppløsning av VGA på 320 x 240 punkter, kan Hitachi nå vise frem verdens første mobilskjerm med en oppløsning på 800 x 480 punkter fordelt på 2,9 tommer.

Skjermen, som ble presentert nå i romjulen, skal være optimalisert for nettsurfing, og skal etter planen være tilgjengelig for markedet allerede i skrivende stund. I tillegg til høy oppløsning skal skjermen også ha en 170 graders synsvinkel og kontrast på 400:1.

Ikke overraskende så vil en så stor og høyoppløst skjerm sluke store mengder strøm sammenlignet med dagens mer beskjedne mobilskjermer. Men Hitachi hevder på sin side at de har begrenset strømforbruket gjennom å endre pikselstrukturen og koblingene i skjermen.

Dermed behøver vi visstnok ikke bekymre oss for enda kortere batterilevetid på fremtidens telefoner sammenlignet med den i dagens.

Kun VGA hittil
Hittil har VGA-oppløsning, eller 640 x 480 punkter, vært den høyst mulige oppløsningen på mobilskjermer. Det til tross er det enda ingen telefoner i Europa som tilbyr en så avansert skjerm, og de fleste telefoner har i dag kun en fjerdedel av denne oppløsningen.

Hitachi nevnte ikke noe om mobilprodusentene har meldt sin interesse. Men ettersom VGA-skjermen enda ikke har funnet veien vest for Ural-fjellene, så er oddsene dårlig for at Hitachis nye vidunderskjerm vil dukke opp i Europa før den kommer ut i en eller annen japansk monstertelefon.

(Kilde: Engadget Mobile)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen