Guide

Fem triks i nye Hotmail

Mennesker rundt på kloden har over de siste månedene blitt servert Microsofts nettbaserte e-posttjeneste Hotmail i ny drakt. I det store og hele fungerer Hotmail på samme måte som tidligere, men det er mer enn en ren ansiktsløfting. Det er flere forandringer og mer funksjonalitet er lagt til. Du kan selvfølgelig bruke Hotmail som på gamlemåten, men noen av funksjonene kan spare deg for en del tid. Her er fem eksempler:

Rydding i boksen
Hvis du er like ustrukturert som undertegnede er det godt mulig at du har en Innboks stappet med alskens uviktige meldinger - og du orker selvsagt ikke rydde manuelt. Men nå finnes det et ryddeverktøy som hjelper deg med dette. Du kan for eksempel markere en gitt e-post og velge Rydd -> Slett alle fra...Legg til regler
Er du mer av den ryddige typen som liker å sortere forskjellig type e-post til forskjellige mapper, kan nå Hotmail ta mye av den jobben for deg. Regler kan du opprette ved å gå inn i Alternativer for Hotmail. En snarvei er å holde muspekeren over "Mapper" og klikke det lille tannhjulet som dukker opp, deretter "Hold styr på regler".Har du ingen erfaring med regler fra før er dette automatisk sortering av e-post på bakgrunn av kriterier du selv setter. Du kan for eksempel flytte all e-post som kommer fra en bestemt avsender til mappe A, eller automatisk slette all e-post som inneholder bestemte ord i emnefeltet.

Messenger på web
Hvis du ikke har kunnet bruke en egen Messenger-klient har du lenge kunnet bruke MSN gjennom nettleseren. Nå er det også direkte integrert i Hotmail - en kobling opprettes ved å logge seg inn, og du kan da chatte og lese e-post samtidig om du ønsker.

Et problem var at vi ikke fant noen skikkelig måte å fjerne koblingen på igjen, og dette resulterte i at vi gikk på Messenger automatisk hver gang vi åpnet Hotmail. Sletting av nettleserens cache og cookies gjorde susen, men så vanskelig skal det da ikke være. Vi håper at dette blir rettet opp av Microsoft etter hvert.

Les også: Slik blir nye Messenger

Enklere med Aktiv visning
Hotmail kommer nå med mulighet for å blant annet la deg se video eller bilder direkte, uten å måtte åpne eller laste ned innholdet. Om en kompis sender deg lenke til et YouTube-klipp, kan du spille det av direkte. Om dette ikke fungerer for deg, pass på at du har slått dette på i innstillinger for Aktiv visning.E-post som samtale
Dersom du sender en del e-post frem og tilbake til enkelte personer, kan det være kjekt å vite at du nå kan sortere e-post som "Samtale". Dette gjør at all e-post som omhandler samme emne blir gruppert, slik at det er enkelt å få med seg historikken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen