Guide

Fem tips til nye Messenger

Du har kanskje fått med deg at direktemeldingsklienten Live Messenger (også kjent som bare MSN) nå har dukket opp i ny drakt, og som vi viste på en sniktitt i sommer har den fått en kraftig overhaling.

Den nye utgaven heter Windows Live Messenger 2011, og du får den her. Den er en del av en pakke med tilleggsprogrammer for Windows (kalt Windows Live Essentials 2011), der vi blant annet også finner Mail, Fotogalleri og Movie Maker. Merk at du selv kan velge hvilke programmer i pakken du vil ha installert på din datamaskin.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på den nye Messenger 2011. Er du en av dem som nettopp har tatt i bruk den nye versjonen, eller har planer om det i nærmeste fremtid, kan nok disse fem tipsene gjøre det enklere å komme i gang.

Lettere å være sosial

Den nye utgaven av Live Messenger har fått flere oppgraderinger, men den som kanskje betyr mest er hvordan MSN nå kan integreres med forskjellige sosiale nettjenester som MySpace, LinkedIn og Facebook. Og vi kan jo gjette på at det er sistnevnte som er mest interessant for de fleste av oss.

Når du kobler deg til eksterne tjenester, vil du se slikt som venner, oppdateringer og aktiviteter fra andre nettsteder direkte i nye Messenger. Du kan også sørge for at oppdateringer går den andre veien dersom du ønsker dette.I det du starter opp nye MSN for første gang vil du få dette tilbudet kastet på deg, men gikk du av en eller annen grunn glipp av den muligheten (eller ønsker å koble deg mot flere nettjenester) kan du enkelt gjøre det ved å ta en kikk helt nederst på Messenger-vinduet ditt. Foruten et kjapt overblikk over hvilke tjenester du da er koblet mot, har du også en "Legg til"-knapp du kan trykke på.Facebook, Facebook overalt

Som nevnt ser vi for oss at det å knytte nye Messenger mot Facebook blir en populær greie, ettersom MSN nå kommer med full- og kompaktvisning. Disse bytter du mellom ved å klikke det lille grå ikonet ved siden av "Legg til en venn"-knappen.I kompaktvisning er det meste som med det gamle og vante, men i fullvisning blir det andre boller. Med for eksempel Facebook får du opp statusoppdateringer, bilder og videoer automatisk. Du trenger altså ikke åpne nettleseren for å se hvordan ståa ligger an med venner og kjente.Les også: 10 Facebook-tips du bør kunne

Raske Facebook-kontakter

Med Facebook koblet opp mot Live Messenger får du også alle kontaktene derfra listet opp i din vanlige kontaktliste. Høyreklikker du på disse vil du kjapt kunne gå rett til Facebook for å sende meldinger, se oppdateringer, bilder, profil og så videre.

En annen ting som kommer der, men ennå ikke er rullet ut i Norge, er chat mellom de som er på Facebook sin chat og de som er på vanlig MSN-chat. En demonstrasjon kan du få i denne videoen:

Get Microsoft Silverlight


Låse opp faner

Bortsett fra den store sosiale sammensmeltningen er den andre tydelige forskjellen fra "gamle" MSN at du nå kun har ett chattevindu, oppdelt i faner. Det betyr at du slipper å ha en haug forskjellige vinduer oppe når du snakker med mange.

Likevel er det jo slik at du kanskje synes det var bedre på gamlemåten. Denne funksjonaliteten kan du da slå av ved å klikke på navnet ditt (rett under bildet) -> Flere alternativer -> Meldinger og fjerne haken ved Aktiver fanebaserte diskusjoner.

Hvis du nå generelt liker faner, men ønsker å skille ut enkelte samtaler, kan du høyreklikke gjeldende fane og velge (det kanskje ikke så logiske) Lås opp kategori. Da vil du få et eget adskilt vindu for akkurat denne personen.Frakoblet for kategorier

Sist ut i dag er den etterlengtede muligheten for å stå som frakoblet for enkelte kategorier (altså grupper av kontakter), ikke bare enkeltpersoner. Det betyr at du med et klikk kan være frakoblet for sjefen og alle de masete kollegene dine, mens du fremdeles er tilgjengelig for familie. Eller gjør det omvendt dersom du har en travel dag på jobben.Få også med deg våre fem andre brukertips for Messenger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen