Guide

Fem teknofile sparetips

I forbindelse med skolestart er det god del håpefulle som for første gang skal få lov til å betale alle regningene sine selv. For noen blir det et slemt møte med virkeligheten, spesielt når det viser seg at studielånet ikke tåler den gamle livsstilen når du inkluderer husleie og et skyhøyt festbudsjett.

Det kan derfor hende at du må kutte litt ned på noen utgifter, og i den forbindelse har vi samlet noen enkle teknofile sparetips.

1. Gratis programvare
For de aller fleste programmene som koster penger, finnes det alternativer du kan laste ned og bruke helt gratis. Mange gode eksempler kan lese om her: Spar tusener på gratis programvare. Eller hva med disse nyttige nettjenestene?

Husk også at skolene kan hjelpe til med å skaffe programvare dersom du trenger noe helt spesielt i forbindelse med studiene. Eller det kan være at du kan spare penger på en rimeligere "studentlisens".

2. Gratis PC
Å få fatt på gratis maskinvare er ikke like enkelt som å laste ned programvare fra nettet, men umulig er det da ikke. Vi har kikket litt på forskjellige strategier i denne artikkelen. Billig datautstyr (dog ikke gratis) finner du lett om du kikker på bruktmarkedet.

3. Kutt i mobilregningen
Det er selvfølgelig viktig å holde kontakt med venner og familie, men det finnes alternativer til dyr mobilbruk. Er du uansett på nett kan du samtale over Skype eller Messenger fra datamaskinen, og har du en litt avansert mobil med trådløst nett kan du også gratis ringe Skype-til-Skype med den. Les mer her.For å finne trådløse nett til mobiltelefonen kan du forresten sjekke ut Mobilen sin artikkel om det. De har også en artikkel der de lister opp de beste studentabonnementene.

4. For full musikk
De aller fleste har vel fått opp øynene og ørene for det nettbaserte musikkarkivet Spotify nå, som gir deg gratis og lovlig musikk mot at du tåler litt reklame. For å begynne å bruke Spotify trenger du egentlig en invitasjon, men får du ikke tak i det kan du betale 99 kroner for en reklamefri måned og deretter gå tilbake til gratis (men reklamebasert) lytting, om du ønsker det. Tro oss, det er verd en hundrelapp.

5. Film og TV på nett
Et alternativ til å bruke penger på TV og tilhørende lisens er å bruke datamaskinen til dette også. NRK har for eksempel mange programmer tilgjengelig, du kan bruke TV-portaler som Joost og for ikke å glemme alt du finner på YouTube. I høst får vi forhåpentligvis også filmens svar på Spotify, tjenesten Voddler, tilgjengelig her på berget. 

Og husk...
Som med mange andre blader og aviser er nettutgaven av Teknofil helt gratis, og gir deg din daglige dose av nyheter, tester og guider. Er det forresten noe du savner, eller har har du tips til oss? Send oss innspill!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen