Fem som slår YouTube

YouTube er verdens største og mest populære videonettsted. Alle kan nemlig bidra med mer eller eller mindre givende innhold av en (nesten) hvilken som helst karakter, så for de fleste av oss er YouTube et naturlig sted å lete dersom vi ser etter noe spesielt - eller for den saks skyld kun ønsker litt tilfeldig underholdning.

Les også: Søk smartere på YouTube

Men selv om YouTube gjerne oppleves som en ener på sitt felt, betyr det på ingen måte at det passer like godt for alle anledninger. Er du for eksempel ute etter litt spesielt innhold finnes det faktisk andre og bedre nettsteder. Så dersom du først skal kaste bort berike tiden din med å se nettvideo bør du i det minste kjenne til disse fem alternativene:

5min
Som nettstedets navn hinter om er 5min et nettsted med videoklipp på maksimum fem minutter, og poenget er at du på denne tiden skal kunne lære noe nytt - vi snakker altså her om instruksjonsvideoer og "gjør-det-selv"-klipp. Temaene varierer vidt, fra teknologi og reise til astrologi og trening.

(artikkelen fortsettes)


Nå skal det nevnes at ikke alt kan beskrives på disse fem minuttene, så du finner også lenger klipp enn på 5min, men disse er også merket som dette. Et annet nettsted i samme gate er forresten WonderHowTo.

Vimeo
Mens YouTube på en måte er et herlig sammensurium av alt og alle, har Vimeo en mer seriøs brukerskare og ditto innhold. Her er det større vekt på å lage og dele originalt innhold enn å spre klipp av morsomme katter (selv om også det er å finne her). I tillegg er det et aktivt nettsamfunn med folk som kommenterer og gir tilbakemeldinger på filmer.TED
Technology, Entertainment, Design - dette er et nettsted for deg som faktisk er ute etter å ekspandere din kulturelle og/eller teknologiske horisont. Hele poenget til TED er å spre ideer, og til å gjøre dette har de hanket inn smarte og inspirerende folk fra hele verden til å holde små foredrag. Disse såkalte TEDTalks blir så frigitt for å kikkes på, diskuteres og videreformidles.


 
Full av insteressante folk og temaer er TED en liten gullgruve for den vitebegjærlige. TED har forresten også sin egen kanal på YouTube, helt fri for dramatiske katter. Det er også en iPhone-app tilgjengelig.

Ustream
Om du er en av dem som ønsker å følge med på hva som skjer i verden akkurat nå (eller vil la verden se deg live) lar dette nettstedet deg gjøre akkurat det. Velg blant tusenvis av kanaler der alt streames direkte - med et innhold som varierer fra gaming til konserter, sport, nyheter og folk som bare sitter foran PC-en. Forresten har også Ustream en app.

Et alternativ med et til tider litt mer dyneløftende brukergenerert innhold er Stickam.

Blinkx
Om du er på jakt etter noe spesielt, men ikke har tid eller lyst til å tråle ørtogførti forskjellige videonettsteder for å finne det, da kan Blinkx være redningen. Dette er noe så enkelt som en søkemotor som gir deg en oversikt over hva som finnes på de forskjellige store videonettstedene.
Hvilket videonettsted bruker du mest? La gjerne høre fra deg i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen