Guide

Fem som fjerner alt

Ikke alt du pådrar deg er like lett å bli kvitt igjen, det være seg sykdommer eller innpåslitne beundrere - og det samme er tilfelle for datamaskinen. Noen typer programvare, da også vanlige og "snille" applikasjoner, viser seg av og til å være håpløse å bli kvitt.

Men det betyr ikke at du må finne deg i det, eller gå veien om en reinstallasjon med eksorsisme, hvitløk og vievann. Det finnes nemlig en rekke applikasjoner som kan hjelpe deg med å rense opp systemet. Her har vi plukket ut fem av de mest kjente alternativene, og det aller beste er at samtlige er gratis. Bare klikk på tittelen for å komme til de respektive hjemmesidene, der du kan lese mer og laste ned applikasjonen.

Men merk deg først at noen av programmene har avanserte instillinger der du bør ha en viss grunnkunnskap. Så dersom du er helt grønn anbefaler vi deg om å ta backup av viktige filer (men det har du jo selvsagt allerede) før du skrider til verket.

Unlocker
Dette er programmet for deg som ganske enkelt har en fil eller mappe du av en eller annen grunn ikke blir kvitt.Unlocker fikser biffen ved å finne ut hvilke prosesser som gjør at du ikke får full tilgang, og med et lite museklikk fjerner den problembarnet for deg også.

CCleaner
Crap Cleaner er en gammel kjenning som renser opp og fjerner alt mulig av gammel moro. Vi snakker historikk og midlertidige filer fra nettsurfing, logger og andre spor i Windows, pluss at den finner og sletter etterlatenskaper i registeret fra gammel programvare.

I tillegg fjerner den spor etter en rekke tredjepartsapplikasjoner, hvis du for eksempel skulle være nervøs etter å ha vært litt ivrig på Kazaa eller eMule.

Revo Uninstaller
Denne applikasjonen gjør egentlig den samme jobben som Windows' egen avinstalleringstjeneste (den du finner i kontrollpanelet). Det eneste er at Revo Uninstaller i de aller fleste tilfellene gjør en langt bedre og mer grundig jobb.Med på lasset følger også flere smarte verktøy, som sikker sletting av filer og foldere, sletting av historikk og Auto Run Manager. Sistnevnte er et alternativ til Systemkonfigurasjon i Windows og gir deg bedre kontroll over hvilke programmer som skal starte opp automatisk.

AppRemover
Der Revo Uninstaller på en måte er altetende, har AppRemover spesialisert seg på å fjerne sikkerhetsprogrammene du ikke blir kvitt. Merkelig nok har nemlig noen antivirus og antispyware en tendens til å klore seg fast i systemet - og da spesielt når de gratis prøveperiodene er over.

PC Decrapifier
Har du noensinne startet opp en splitter ny PC og funnet ut at den allerede er tynget ned av alskens ekstra programvare du verken har bedt om eller vil ha? Det har vi. Ofte.For en mer jomfruelig "ny-PC-opplevelse" kan du selvfølgelig avinstallere ett og ett program, men redningen på den kjedelige oppgaven er der i form av PC Decrapifier, som serverer deg hele smørbrødlista og lar deg enkelt og greit huke av programmene du ikke vil beholde.


Artikkelen ble publisert første gang juni 2009.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen