Test

Fem semiproffe lydkort


Semiproffe lydkort

Med litt tålmodighet, oppfinnsomhet og gode mikrofoner kan man få til like gode opptak hjemme som i et profesjonelt studio. Artisten Thomas Dybdahl er en av mange artister som i dag har produsert utgivelsene hjemme hos seg selv med en bærbar PC.

Dette har lydkortprodusentene tenkt å slå mynt på, og de har i det siste lansert mange nye rimelige lydkort som har svært mange av funksjonene til de profesjonelle lydkortene til RME og Creamware.

Mens "vanlige" kort som Sound Blaster X-Fi i mange tilfeller kan måle seg med de semiprofesjonelle løsningene når det gjelder lydkvalitet, har de testkandidatene flere funksjoner som er beregnet for opptak.

Skikkelige mikrofonkontakter for balanserte kabler, og mulighet for direkte monitoring av opptakslyden med svært lav latenstid er eksempler på funksjoner som musikere og kreative lydentusiaster kan dra nytte av. Det som også har kommet med den nye generasjonen lydkort er også at det ofte følger med digitale effekter, enten på kortet eller i den medfølgende programvaren.

I denne testen har vi derfor tatt for oss fem av de nyere kortene som er basert på USB- eller Firewire-grensesnitt. Lydkortene i denne testen er alle priset mellom 1000 og 2000 kroner.

Når det kommer til lydkvalitet sammenligner vi også testkandidatene med lydkortene vi har testet tidligere, for å få en best mulig komplett oversikt over tilgjengelige kort på markedet i dag.

Takk til Ibsen Studio og Procom.no for utlån av testprodukter.

Edirol UA-4FX

M-Audio Fast Track Pro

Behringer F-Control Audio FCA202

Presonus Inspire 1394

ESI U46DJ

Edirol UA-4FX   Les mer »

M-Audio Fast Track Pro   Les mer »

Behringer F-Control Audio FCA202   Les mer »

Presonus Inspire 1394   Les mer »

ESI U46DJ   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen