Fem røverkjøp av trykkskjermmobiler

Fem røverkjøp av trykkskjermmobiler

Du trenger ikke skjorta for å få deg en god trykkskjermmobil. Vi har sett oss rundt i prisguiden på jakt etter gode trykkskjermmobiler som koster overraskende lite. 

Vi plukket ut fem telefoner som vi synes er svært gode kjøp for deg som vil ha en trykkskjermmobil. Alle prisene er uten abonnement, og uten binding og operatørlås.

LG KP500

LG leverer ofte brukervennlige trykkskjermmobiler, og mange har også prislapper vi kan like.

KP500 er ikke en smarttelefon, så den har ikke så mange funksjoner som de store trykkskjermkongene som HTC Touch HD, Apple Iphone 3G eller Samsung Omnia. Men det er jo lov å kjøre en vanlig 5-serie BMW mens man egentlig drømmer om en langt dyrere BMW M5. 

LGs billige trykkskjermmobil har brukervennlige menyer presentert på en stor trykkskjerm. Den har også et moderne utseende. 

Telefonen er helt splitter ny, så du må faktisk vente noen dager før den dukker opp i butikkhyllene. Du kan regne med at den kommer inn i nettbutikkene i løpet av den kommende uka. 

Laveste pris: 1799 kroner »

Les også: Test av KP500 »

LG KU990

Det er over ett og et halvt år siden LG lanserte KU990. Med andre ord er det en gammel telefon. Men da telefonen var ny, kostet den nesten 4000 kroner. I dag trenger du bare å betale halvparten for et helt nytt eksemplar. 

Her har altså prisen rast så mye at vi vil kalle det et røverkjøp. Telefonen har et bra kamera, en stor og klar skjerm som er enkel i bruk, og teknologier som super-3G og Edge. Det skader ikke at batterikapasiteten er over gjennomsnittet, og at talekvaliteten er god. 

Etter at KU990 kom på markedet har mobilkameraene blitt bedre, og telefonen har dessuten ikke en spesielt bra MP3-spiller. Det er heller ikke en smarttelefon, så den er ikke så avansert som mange andre trykkskjermmobiler. Men så koster den også langt mindre. 

Laveste pris: 1900 kroner »

Les også: Test av KU990 »

Nokia 5800 Xpressmusic

Da vi testet 5800 Xpressmusic ble vi imponert over at man kunne få en så god multimediatelefon med trykkskjerm for bare 3000 kroner. Prisen har riktignok ikke forandret seg, men det er fortsatt et godt kjøp. 

Telefonen er en god MP3-spiller, har god batterilevetid, er enkel å bruke og har alt av teknologi som for eksempel GPS. Alt dette er pakket inn i et brukervennlig menysystem i en stor og fin trykkskjerm. 

Vi synes ikke telefonen er så nyskapende som Nokia først skulle ha det til da den ble lansert, men med tanke på den lave prisen er dette absolutt et trygt og greit valg. 

Laveste pris: 3069 kroner

Les også: Test av 5800 Xpressmusic


HTC Touch Diamond

HTC Touch har lenge vært på billigsalg. Nå har imidlertid oppfølgeren Touch Diamond begynt å nå nesten helt ned til samme pris. Denne ble lansert i mai i fjor, og har bedre menyer enn forgjengeren. 

Det som er fint med Touch Diamond er at den er superavansert, men likevel har fått et brukervennlig menysystem som gjør at det er enkelt å for eksempel sende SMS og e-post med tommelen. At menysystemet er morsomt å bruke, eller at skjermen er sylskarp, skader heller ikke. Telefonen er også liten og lekker. 

Du bør imidlertid være obs på at batterilevetiden i Touch Diamond er langt fra den beste, nettopp på grunn av at skjermen er skarp samtidig som telefonen er liten.

Telefonen hadde en pris på fra 4400 kroner da den først kom i butikkhyllene, men prisen har sunket jevnt og trutt siden den tid. Du bør være obs på at det har kommet enda en oppfølger til denne, nemlig Touch Diamond 2. Før eller når denne inntar butikkhyllene er det nærliggende å tro at prisen på Touch Diamond kan komme enda lavere. 

Laveste pris: 3375 kroner »

Les også: Test av Touch Diamond

Sony Ericsson Xperia X1

Xperia X1 er også en ganske ny mobiltelefon, som både har alt av teknologi og en snasen design i metall med et fulltastatur skjult under skjermen. 

Telefonen er i utgangspunktet svært dyr, med en pris på fra 6000 kroner da den engelske versjonen kom ut i butikkene. Etterpå kom det en versjon med særnorske tastet i tastaturet, altså æ, ø og å, som ble enda litt dyrere. 

Nå har imidlertid prisen sunket en hel del, og du kan kjøpe en norsk Xperia X1 for tusenlappen mindre enn engelsk versjon kostet. Med tanke på at Sony Ericsson har gjort et svært godt arbeid med både design og maskinvare, synes vi ikke dette er så ille - for de som gjerne bruker fem tusenlapper på en avansert mobiltelefon. 

Men vær obs. Det finnes fortsatt nettbutikker som tar 6500 kroner for den norske versjonen. Sjekk prisene i prisguiden før du handler, så slipper du å betale 1500 kroner mer enn du trenger.

Laveste pris: 5049 kroner (norsk versjon)

Les også: Test av Xperia X1

Finn ditt eget mobilkupp

I prisguiden kan du selv søke på hva du vil at telefonen skal ha av teknologi og annet, og få de sortert etter pris. Du kan også se prishistorikk, slik at du ser hvor mye hver enkelt telefon har falt i pris siden den var ny.

Her finner du alle trykkskjermmobilene sortert etter pris

PS! Trenger du ikke trykkskjerm, men vil ha en god telefon til en billig penge? Vi har testet telefoner til rundt tusenlappen »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen