Test

Fem rimelige TV-kort

Vi har testet fem TV-kort i prisklassen 300 - 1000 kroner. TV-kort for PC har eksistert svært lenge, men med de siste årenes fokus på HTPC-er har fenomenet fått en renessanse. I fjor kom Microsoft med sin Windows XP Media Center Edition (heretter omtalt som Windows MCE).

Windows MCE har store bokstaver og kontrastrike farger kombinert med et tredimensjonalt menyhiearki: Man beveger seg gjennom menyene, ikke bortover slik vi kjenner fra start-knappen. Dermed passer programmet bra for bruk på TV-er og lignende skjermer. Det meste er integrert i Media Center, fra radio til bildevisning.

Windows MCE har også til en viss grad støtte for bilde-i-bilde, og fungerer også med flere TV-kort hvis man ønsker muligheten til å ta opp flere programmer samtidig.Det finnes også sider ved Windows MCE som er mindre fleksible, som f.eks. at programmet har innebygget DRM. Kringkasterne kan da flagge sendinger som beskyttede, og Microsoft krypterer automatisk filene og binder dem til maskinen (og OS-et) man brukte når man tok de opp.

Flere av kortene i denne testen støtter bruk i Windows MCE. I tråd med idéen om at den eldre teknologien kan kombineres med den nye, blir det også mer og mer vanlig at TV-kortene kommer med integrert radiotuner (FM). Fire av de fem kortene i testen blir levert med tunerfunksjonalitet.

Tidsskifting er vanlig på alle TV-kort i dag, og innebærer at man kan trykke "pause" midt inne i TV-program. Alle kortene har denne funksjonen, men det betyr ikke at den fungerer like godt på alle kortene.

Takk til Komplett.no for utlån av TV-kortene.

Pinnacle PCTV 110i

Hercules SMART TV 3

Sapphire Theatre 550 Pro Theatrix

Hauppauge WinTV-PVR-150MCE

Sunsway PCI TV Capture Card FM Radio

Pinnacle PCTV 110i   Les mer »

Hercules SMART TV 3   Les mer »

Sapphire Theatre 550 Pro Theatrix   Les mer »

Hauppauge WinTV-PVR-150MCE   Les mer »

Sunsway PCI TV Capture Card FM Radio   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen