Fem råd til mobilferien

Mobiltelefonen din lever farlig i sommerferien. Når du reiser bort, blir din daglige kompanjong omgjort til en lumsk partner det lønner seg å ha et bevisst forhold til.

Strandliv er sandliv, og sand er i sandhet ikke mobilens beste venn. Dessuten vil både lommetyver og vår egen uforsiktighet bidra til at mange av oss kommer hjem uten mobilen vi hadde i lomma da vi dro.

Enkle forholdsregler

Følger disse fem punktene, kan det være du sparer deg selv for plunder og ubehagelige overraskelser.
  1. Ta sikkerhetskopi før du reiser. En ting er å miste telefonen, noe annet er å skulle huske alle numrene du hadde lagret på den.
  2. Deaktiver telefonsvareren. I utlandet koster det penger også å motta samtaler, hvilket også gjelder for samtaler inn til svareren din. Hvis du slår den av mens du er i utlandet, sparer du penger.
  3. Slå av datafunksjonen. Mobilen.no fraråder deg å bruke mobilen til dataoverføringer i utlandet. Prisene er ofte godt over hundrelappen, i verste fall opptil 250 kroner, per megabyte. Dropp derfor å laste ned epost eller å bruke mobilen til chatting, nedlasting og ”tung” nettsurfing.
  4. Noter ned IMEI-nummeret. Det kan være en idé å ha mobiltelefonens unike serienummer, det såkalte IMEI-nummeret, for hånden. Hvis mobilen din stjeles, kan du få den ubrukeliggjort ved å be om sperring på basis av dette nummeret. Nummeret dukker normalt opp på skjermen når du taster inn *#06#.
  5. Blir den borte, så sperr den. Blir telefonen din stjålet eller mistet, bør du straks ringe mobiloperatøren din og se til at den sperres. Da slipper du fakturaer på størrelse med en strandparasoll når du kommer hjem. Husk også å ringe politiet og hvis den er stjålet. Selv om saken henlegges, kreves det at du har anmeldt forholdet før reiseforsikringen din dekker tapet.
Dyrt i utlandet
Og vi sier det gjerne igjen: Det er mye dyrere å bruke mobilen i utlandet enn her hjemme.

God sommer!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen