Fem nye Pentium 4-prosessorer


Pentium 4 "Prescott"

Prescott-prosessorene vil bli merket med "E" for å skille de fra den eldre Northwood-arkitekturen. I dag lanseres det tre versjoner på 2,8-, 3,0- og 3,2 GHz. Samtidig annonseres også en 3,4 GHz-versjon, men denne vil ikke bli tilgjengelig før i mars.

Begge Northwood-prosessorene kjører på 3,4 GHz. Forskjellen ligger i at den ene er spesielt rettet mot spillmarkedet og blir en del av Extreme Edition serien. Den andre prosessoren får ingen spesiell betegnelse, Pentium 4 3,4 GHz.

Pentium 4 3,2E GHz ("Prescott") vil bli markedsført som like rask som Pentium 4 3,4 GHz ("Northwood"). Ifølge Intels egne tester skal "Prescott" være 14 prosent raskere enn "Northwood". En talsmann for Intel, Bill Siu, uttalte at "Prescott" vil bli lansert på 4 GHz i løpet av året. En annen talsmann, George Alfs, bekreftet ovenfor eWeek at "Prescott" inneholder mange finesser og funksjoner som kan aktiveres ved senere anledninger. Spenningsmomentet ligger spesielt rundt 64-bits muligheter.

En Pentium 4 Prescott på 3,4 GHz skal også bli tilgjengelig om forholdvis kort tid, men vil trolig ikke være i butikkene før i mars måned.

Compaq, Dell, Gateway, Hewlett-Packard og IBM er blant noen av leverandørene som står klar til å selge ferdige PC-er med de nye Prescott-prosessorene.

Løssalgsprisen for en Prescott-CPU vil ligge svært tett inntil en tilsvarende Northwood-prosessor. Det har tidligere blitt ryktet at Intel kommer til å sette ned prisene på Prescott allerede 15. februar.

Vi kommer tilbake med en test av Pentium 4 "Prescott" innen kort tid. I mellomtiden kan du sjekke ut tester av prosessoren på disse nettstedene:

(Kilder: Cnet, eWeek, Intel, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen