Fem nye fra Samsung

Oppkjøringen mot Photokina starter tydeligvis tidlig i år, og allerede nå er det tydelig at antallet lanseringer begynner å øke brått. I går lanserte Casio et nytt kamera, og Kodak tre, og i dag er det Samsungs tur til å slippe hele fem stykker.

Samsung NV100HD
Samsung NV100HD

Samsung står for noen av de lekreste og mest interessante kompaktkameraene på markedet i dag, og først ut er vel det mest interessante i denne omgang: Samsung NV100HD.

Samsung NV100HD får 14,7 megapikslers stillbilder og videoopptak i 720p-kvalitet i 30 bilder per sekund. Zoomområdet har vi ikke fått oppgitt, men vidvinkelen sies å skulle tilsvare 28mm. Dette er brukbar vidvinkel, og er noe som nå heldigvis blir mer og mer vanlig i kompaktkameraer, etter at det for kun et år eller to siden glimret med sitt fravær. Basert på bildene antar vi imidlertid at NV100HD får 3,6x zoom som da altså strekker seg til tilsvarende 101mm.

På skjermsiden vil ikke Samsung NV100HD bli utstyrt med Samsungs velkjente og geniale menysystem slik vi kjenner det fra mange tidligere kameraer i NV-serien, men Samsung NV100HD vil derimot bli utstyrt med en trykkfølsom skjerm på 3 tommer (7,6 cm) som har hele 460 000 bildepunkter.

Ellers er ekte bildestabilisering på plass, samt ansiktsgjenkjenning som kan stilles til å ta bilde når motivet smiler. Ansikts-gjenkjenningen kan også settes til å reagere på at motivet blunker, slik at man får bilder mens den man fotograferer har øynene åpne.

Samsung NV100HDs tilgjengelighet og pris i Norge er ennå uviss, men det vil være tilgjengelig i Storbritannia i august til en pris på £229, og i USA vil det være i butikkene i september til en pris på $330.

Samsung NV9
Samsung NV9

Samsung NV9 er også ganske lekkert, og er i tillegg hakket mer lommevennlig enn storebror NV100HD. Dette er hovedsakling på grunn av at det er utstyrt med et såkalt foldeobjektiv, som tar mindre plass enn vanlige objektiver, men til gjengjeld ikke har helt den samme hastigheten eller optiske kvaliteten. Kanskje dette er litt av grunnen til at Samsung har valgt å ikke la Samsung NV9 kaste seg på megapikselracet og heller holde seg på nå for tiden ganske beskjedne 10 megapiksler.

Samsung NV9 får uansett 5x zoom, som tilsvarer 32-160mm med blender f3.7-4.9.

Skjermen på Samsung NV9 blir 2,7 tommer (6,9 cm) og Samsung påstår i sin pressemelding at den er intelligent, hva de nå måtte legge i det. Ellers er de samme ansikts-gjenkjennings-funksjonene som i NV100HD på plass også i NV9, og i tillegg har Samsung NV9 fått sin kanskje mest interessante funksjon: Kameraet har ikke bare en innebygget MP3-spiller, men også en PMP-spiller som kan brukes til å spille av nedlastede videoer. Plutselig risikerer man altså å måtte ta med seg betraktelig større minnekort enn før på ferie. Desverre har vi ikke fått noe informasjon fra Samsung om hvilke filformater og oppløsninger som kan spilles av på Samsung NV9, men vi håper på å få dette snart.

NV9 får også en ganske retro angivelse av batterikapasitet og ledig minne, på toppen av kameraet, av bensinmåler-typen.

Som med NV100HD er pris og tilgjengelighet på NV9 i Norge fremdeles ukjent, men i Storbritannia og USA ser det ut til å blir tilgjengelig samtidig med NV100HD, til en pris av henholdesvis £179 og $280.

Samsung L310W
Samsung L310W

Samsung L310W får også 28mm vidvinkel og 3,6x zoom, og ser dermed ut til å få samme objektiv som NV100HD. Det betyr desverre ikke at ekte bildestabilisering er på plass - L310W ser kun ut til å få jukse-stabilisering, men alle ansikts-gjenkjennings-funksjonene som vi tidligere har nevnt får det i alle fall. Oppløsningen blir 13,6 megapiksler, og Skjermen blir på 2,7 tommer (6,9 cm).

I Storbritannia vil Samsung L310W bli tilgjengelig i september til en pris av £199.

Samsung L201
Samsung L201

De to siste kameraene i denne omgang, L201 og S1070, ser ut til å bli forholdsvis like, i alle fall på innsiden, med unntak av at sistnevnte ikke ser ut til å bli utsyrt med ansikts-gjenkjenning.

Begge to vil derimot få 3x zoom. nøyaktig zoomområde er usikkert for øyeblikket, men ting tyder på at den vil bli noe omkring 37-111mm, som mange av Samsungs tidligere billigmodeller også har. Begge kameraene får også 2,7-tommers skjerm (6,9 cm) og 10 megapikslers oppløsning.

Samsung S1070
Samsung S1070

Samsung L201 vil koste £129 når den slippes i Storbritannia i august, og $170 i USA måneden etter. Samsung S1070 vil bli litt rimeligere og vil koste £99 i Storbritannia når den blir å finne i butikkhyllene der i september.

Vi gjør oppmerksom på at informasjonen i produktguiden ennå er ufullstendig mht disse kameraene, men den vil bli oppdatert kontinuerlig etter hvert som vi mottar ytterligere spesifikasjoner fra Samsung.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen