Fem nye fra Samsung

Høsten har ankommet for fullt de fleste steder i landet, og de mørke kveldene blir stadig lengre. Hva er vel da mer oppmuntrende enn hele fem nye modeller fra verdens tredje største mobilprodusent? Det er nemlig nettopp det som er Samsungs gave til vinterklare europeere.

Samsung satser på variert design denne gangen. To av modellene er kamskjellmodeller, to har fått skyveformat og en likner mest på det man må kalle en gammel kalkulator.

De forskjellige formatene hindrer likevel ikke modellene i å ha en rekke fellesnevnere. Samtlige modeller er utrustet med 1,3 megapiksels kamera som blant annet kan ta opp små videosnutter. En fargedybde på 262 000 farger er også felles for alle telefonenes hovedskjermer. De to kamskjellene kan også vise 65 000 farger på den ytre skjermen.

De nye modellene har også fellestrekk når det kommer til tilkoblingsmuligheter. Samtlige telefoner lar deg overføre sanger og andre filer til andre enheter via blåtann. Med unntak av én modell har også alle modellene støtte for USB-tilkobling.

Samsung har den senere tiden gitt sterke signaler om at det også akter å delta i kampen om MP3-kundene, senest med sin nye amerikanske musikktjeneste i samarbeid med operatøren Sprint. Selskapet har også annonsert sin i300, en smarttelefon med lagringskapasitet på hele 3 GB. Det er derfor ikke overraskende at samtlige av selskapets nye modeller også har støtte for MP3.

Z510 - Samsung rir på Razr-bølgen
Motorolas Razr-design har vist seg å være en gullgruve for det amerikanske selskapet. Flere produsenter, som LG, har også lansert telefoner tydelig inspirert av det slanke designet. Nå er det Samsungs tur til å vise at de ikke er noe dårligere.

Z510s utseende er slående likt Motorolas RAZR V3 og V3i. Kamskjellet er kledd i svart, mens knappene og rammen rundt kameralinsen har fått roller som detaljer i sølv. Målene lyder på 97 x 52 x 15 millimeter, altså én millimeter mindre både i høyden, lengden og bredden enn den originale Razr-modellen. Z510 er imidlertid 3 gram tyngre, og veier 98 gram.

Den ytre skjermen har en oppløsning på 96 x 96 punkter og kan vise 65 000 farger, mens den indre skjermens oppløsning lyder på 176 x 220 punkter. Z510 har et internminne på 138 MB, der du kan lagre musikkfiler, bilder og annet du måtte ønske å ha med deg i lommen. Z510 har ikke støtte for minnekort, og mengden musikk du får plass til på telefonen begrenser seg selv.

Z510 er en 3G-telefon, og åpner derfor for nedlasting av data i høy hastighet, samt videotelefoni og muligheten til å se på video fra internett i sanntid. I Norge er bruken av 3G foreløpig i startgropen, delvis på grunn av for få modeller. Med modeller som Z510 skal man imidlertid ikke se bort i fra at bruken av 3G-nettet kan få et løft her til lands.

Z540 - Skarp skjerm
Z540 er Samsungs andre 3G-modell i denne lanseringen, og er en mer eksklusiv variant av Z510. Modellen har fått et litt fyldigere design enn Z510, og målene er justert noen få millimeter. Z540 er 51 millimeter bred, 15 millimeter tykk og måler 99 millimeter fra topp til tå. Vektnålen stopper på 95 gram.

Den viktigste forskjellen fra søstermodellen ligger i skjermene, som er hakket skarpere med oppløsninger på 240 x 320 punkter for innerskjermen og 128 x 128 punkter for ytterskjermen.

Z540 har, i likhet med Z510 et kamera som lar deg zoome bildene opp til fire ganger. Telefonens internminne er det romsligste blant de nye modellene, og 150 MB skulle gi deg plass nok til å lagre et knippe av favorittlåter eller bilder til bussturen eller den kjedelige skoletimen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen