TEST: Fem mobilspill for Android og iOS

Test Fem mobilspill for Android og iOS

Kverk fiender i sommervarmen

Når kjedsomheten nye høyder? Her finner du løsningen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Air Attack HD

Android/iPhone/iPod touch/iPad

I dette spillet er man en jagerpilot og bekjempe de onde nazistene i andre verdenskrig. Du starter med et jagerfly fra denne tiden og du må skyte seg igjennom horder med andre fly av diverse typer, tankser, soldater, lyntårn og UFOer for å nevne noen.

Ettersom du bekjemper dine fiender får du penger og disse kan brukes til å oppgradere flyet ditt. Du kan få blant annet spesialraketter, bedre maskingevær, ekstra fly og skjold. Selve kontrollene er veldig enkle å forstå seg på og fungerer svært godt på berøringsskjermen.

Selve grafikken er svært pen og man ser alt fra oven ifra noe som fungerer godt. Animasjonene ser realistiske ut, og alt flyter veldig bra. Flyet skyter alltid av seg selv, så det eneste du må tenke på er å styre det og skyte ekstra raketter og lignende.

Det er sjeldent vi kommer over et så grafisk godt spill til en så god pris med såpass mye innhold. Setter du deg ned med dette spillet og blir hektet, noe det er en viss sjanse for at du blir, kan man fort bli sittende en del timer.

Spillet koster cirka fem kroner til Apples enheter og du får både en gratisversjon og en betalingsversjon til Android, denne koster 16 kroner. Spillet kan lastes ned fra Appstore og Android Market.

Lastes ned her


Android Market

Paradise Island

Android

Har du noen gang spilt SimCity eller Rollercoaster Tycoon? Da vil du fort kjenne deg igjen i Paradise Island. I dette simuleringsspillet får du en egen øy, og målet ditt er å få mest mulig mennesker til å komme og besøke den.

Dette gjøres ved å bygge bygninger og attraksjoner som vil tiltrekke seg folk. Ettersom du bygger flere og dyrere bygning kommer det flere folk til øya di. Du får penger av alle som kommer til øya og bor og handler der. Spillet har også et nivåsystem og man går opp i nivå ettersom flere og flere besøker øya.

Ettersom du går opp i nivå vil du få tilgang til nye bygninger og det er over 100 stykker så dette er ikke et spill man blir ferdig med på en liten dag. Grafikkmessig er spillet pent og ryddig å se på. Vi får en liten sommerfølelse av å spille det da det er behagelig musikk og en rolig atmosfære i spillet.

Når det kommer til kontrollene gjør man alt på berøringsskjermen og det fungerer veldig bra. Vi fant at det kunne bli litt dårlig plass hvis man bruker en telefon med veldig liten skjerm, men utover dette er det lite å utsette på kontrollene.

Dette er også et spill det er lett å bli hektet på og er et fint tidsfordriv hvis man har litt tid å slå i hjel. S pillet kan lastes ned fra Android Market og er helt gratis.

Lastes ned her


Android Market

Ovi Store

Tank Hero

Symbian^3/Android

Her får du kontroll over din egen lille tanks og skal eliminere motspillerne dine så du er den siste igjen på brettet. Det er en haug med forskjellige baner og man møter også ulike motstandere. Spillet har to spillemodi hvor man enten kan spille kampanjemodus eller overlevelsesmodus.

Ettersom klarer en bane får du penger og muligheten til å oppgradere tanksen din så du gjøre mer skade på fienden. Man får også penger for hvor bra man spiller. Det vil si at du får penger hvis du for eksempel har høy treffsikkerhet.

Spillets grafikk er også ganske greit. Det er ingen supre animasjoner, men det trenger det heller ikke å være for at dette skal være et morsomt lite spill. Kontrollene er svært lette å forstå seg på, noe som er bra siden man etter hvert må foreta en del vanskelige manøvrer for å unngå å bli drept.

Som spill er dette et enkelt men svært vanedannende spill. Du kan spille det i fem minutter eller bli sittende flere timer og lengden på spillet sammen med vanskelighetsgraden gjør at man ikke blir ferdig med det første.

Trenger du et lite og enkelt spill med god spillbarhet er det verdt å ta en kikk på Tank Hero. Spillet kan lastes ned til Symbian^3-telefoner fra Ovi Store og koster 20 kroner. Til Android finner du det på Android Market og det helt gratis.

Homerun Battle 3D

Android/iPhone/iPod touch/iPad

Har du noen gang drømt om å være en baseballstjerne, eller bare var veldig glad i stikkball på barneskolen? Da er det verdt å ta en nærmere titt på Homerun Battle 3D. Målet her er å bli den beste til å slå homeruns. Man kan trene og sanke poeng i offline-modus, men det er når du går på nettet at moroa starter for alvor.

Her kan du utfordre alt fra venner og kjente til helt tilfeldige personer og vise hvem som er sjefen med balltreet. Ettersom du blir bedre og bedre får man prestasjonspoeng. Disse kan brukes til å personliggjøre karakteren din og du kan bytte ut blant annet klær, balltre og utseende.

Du blir også rangert på nettet ettersom du knuser motstanderne dine noe som alltid gir deg noe å strekke deg etter. Rent estetisk ser spillet ganske bra ut, men spillets styrke ligger i spillbarheten. Kontrollene er lette å forstå seg på og det som krever mest trening er timingen.

Dine prestasjoner vises også for andre spillere slik at de kan vurdere om de tørr å utfordre deg og visa versa. Spillet er over når man har bommet 10 ganger på ballen, men man kan få spesialballer under veis som kan gjerne missene man har hatt.

Homerun Battle 3D er et godt spill, men det skal sies at man må ha tilgang på internett for at det skal holde seg moro over lengre tid. Spillet kan kjøpes i Appstore for cirka 26 kroner og på Android market for 26,91 kroner, men det finnes en gratisversjon som lar deg prøve det før du eventuelt vil kjøpe det.

Ant Smasher

Android/iPhone/iPod Touch/iPad

Dette er et av de enkle mobilspillene som man av en eller annen grunn blir hektet på. Spiller simpelt, drep alle murene som kryper over skjermen. Jo lenger du klarer å holde maurene unna bunnen av skjermen din, jo mer poeng samler du.

Når man begynner å få taket på spillet kommer det andre insekter krypende og flyende over skjermen og noen av disse kan skade deg slik at du taper. Maurene kommer i ulike farger og størrelser, og har du fobi mot maur kan dette være en fin måte å bli kvitt den på.

Spillet lager også noen morsomme knuselyder hver gang man tar kverken på en av de små maurene. Ant Smasher er ikke noe grafisk vidunder, men det ser bra ut og fungerer veldig sånn som det er laget med tanke på grafikk.

Selve kontrollene er så enkle som de kan få blitt, trykk på maurene for å knuse dem, enkelt og greit. Man kan også konkurrere mot andre ved å for eksempel legge ut poengsummene sine på nettet. Spillet fungerer også på alle Android-telefoner noe og krever lite av telefonen.

Det er lett å bli sittende å knuse maur hvis man for eksempel sitter på bussen eller toget og skal slå i hjel litt tid. Dette er typisk tidsfordrivspill som er lite enkelt som det er genialt. Vi har en advarsel å komme med, ikke la andre prøve det hvis du vil se telefonen din igjen.

Ant Smasher kan lastes ned fra Appstore og koster cirka fem kroner. Har du en Android-telefon kan spillet lastes ned fra Android Market, og her kan man velge mellom en versjon som er gratis men med reklame, og en versjon som koster fem kroner som er uten reklame.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen