Fem fra Siemens før jul

Modellene vi har i vente spenner fra den rimelige foldemobilen CF110 til den avanserte 3G-mobilen SXG75, som også har satellittnavigasjon innbygget (GPS og programvare).

CF110 kommer i november, og vil koste rundt 1.500 kroner uten subsidier. Mobilen er liten og lett, men mangler kamera.

ME75 er en hardfør utgave av C75. Også denne skal være leveringsklar i november. Prisen blir rundt 2.000 kroner uten subsidier.

EDGE
S75 er den telefon som skiller seg fra de øvrige ved at den har EDGE. Dette er også en musikkmobil med minnekort og innbygget MP3-spiller. Den kommer i desember, men prisen er ikke fastsatt.

SL75 er den lekreste av GSM-mobilene fra Siemens i år. Med myke kurver og slide-design håper Siemens at denne skal friste de designbevisste. Her er ikke plass for minnekort, og selv om 52 MB minne høres mye ut, så holder det ikke om du vil bruke mobilen som MP3-spiller. SL75 kommer i desember – pris er ikke bestemt.

3G
SXG75 er Siemens første 3G-mobil på det norske markedet. Dette er også et produkt som bringer noe helt nytt inn i vår mobilhverdag – navigasjon. En del har nok forsøkt seg på løsninger med mobiltelefon, tredjeparts programvare og ekstern GPS, men nå kommer alt innbygget i mobilen. I tillegg har den FM-radio og MP3-spiller.

Heller ikke her er prisen bestemt ennÃ¥. SXG75 skal imidlertid være i salg i løpet av desember.

Leveringsproblemer
Så får vi håpe at det også kommer tilstrekkelig mange mobiler til å dekke etterspørselen. Samtlige mobilprodusenter sliter nå med å skaffe de telefonene folk etterspør. – Vi merker også problemet, sier Stian Andresen i Siemens BenQ. Han legger til at problemet ikke gjelder bare de dyreste modellen. – Alle sliter med det samme. Markedet vokser og det tar tid å tilpasse produksjonen, sier Andresen.

Andresen er heller ikke sikker på hvilke av de oprinnelige BenQ-mobilene som vil komme til Norge. P50 synes sikker, mens S80 trolig kommer som SFG75 for å øke antallet 3G-mobiler.

Samtidig kan det se ut som om vi må klare oss uten Siemens annonserte 3G-slider SG 75. - Denne faller litt mellom to stoler, så vi kommer antakelig ikke til å ta den inn, sier Stian Andresen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen