Fem fra Panasonic

Panasonic har den siste tiden vist at de tar telekom-industrien på alvor, og lanserte i dag tre nye telefoner for det europeiske markedet. Panasonic har tidligere vist at de henger med i telekappløpet, og dagens presselansering understreket dette ytterligere. En proffmodell, en ungdomsmodell med kamera og tre små lavprismodeller skal gjøre at Panasonic skal kapre nye forbrukere i Europa.

X700 har vært kjent siden januar da bilder begynte å lekke ut på nett. I motsetning til andre selskaper valgte da Panasonic å være åpen om telefonen med spesifikasjoner og noen bilder. Til tross for at modellen allerede er velkjent, valgte Panasonic å vente til i dag med å slippe alle spesifikasjonene, samt produktbilder. Noen spesifikasjoner har allikevel vært kjent, som at telefonen vil ha støtte for de tre GSM-nettverkene 900/1800/1900 Mhz og at telefonen ville ha en TFT-skjerm med 65.000 farger og en skjermoppløsning på 176x132 piksler.

X700 blir som kjent den første Symbian-telefonen fra Panasonic og stiller som en svært avansert oppfølger til X70, som kom på det norske markedet rundt juletider. X700 vil også være verdens første kamskjell-telefon med Symbian, og kommer i velkjent Panasonic-design. Telefonen vil bruke Nokias grensesnitt Series 60, som også enkelte andre produsenter har benyttet seg av og som er kjent fra telefoner som Nokia 3650 og 6600 som gir brukere et mye større mulighetsspekter enn telefoner med vanlig standard-OS.

Telefonen dekker også proffbrukeres behov for redigering av mer avansert tekst som Word-filer. Man kan også redigere filer fra Excel og tildels Powerpoint, noe som gjør telefonen til et svært aktuelt valg for en travel forretningsmann eller en person som har behov for å holde styr på hverdagen i en høyere grad. Siden telefonen har minneport med støtte for MiniSD-kort kan man redigere dokumenter på minnekortet for så å overføre det til andre digitale enheter som PDA-er og vanlige datamaskiner.

Trenger man andre overføringsmuligheter, har X700 som X70 Blåtann innebygget. Dette gjør at brukeren kan overføre datafiler til andre enheter innenfor en radius på 10 meter, noe som er svært aktuelt om man har en hektisk hverdag. Telefonen har også den noe eldre overføringsteknologien infrarød, og har støtte for overføring via USB-kabel.

X700 har også en god del teknologi som vi har sett i mer avanserte telefoner tidligere. E-mail er på plass, og kan lastes ned via GPRS klasse 10, som gir en nedlastningshastighet på opp til 53,6 Kbps og en opplastningshastighet på 28,8 Kbps. Telefonen har som X70 fått Java, men har den nye standarden MIDP 2.0, som vi tidligere har sett i Symbian-modellen Nokia 6600. Dette betyr i enkle ord at X700 er godt rustet for mer avanserte spill som vi vil se i tiden som kommer.

Kamera er også inkludert i toppmodellen til Panasonic. Riktignok er det her snakk om kamera med VGA-oppløsning, som ikke er like fristende som før etter gårsdagens presselansering til Siemens og Nokia, hvor megapiksel-kamera virkelig var i fokus. Ønsker man å lese mer om X700 kan man lese Panasonic lanserer Symbian-telefon.

Kamera er tydeligvis også i fokus hos Panasonic, noe den nye modellen X300 er et klart bevis på. X300 blir selskapets første kameratelefon i standard-design og minner med sin originale skjermløsning mye om selskapets digital-kamera, noe som sikkert er bevisst fra Panasonic sin side. Når man skal bruke kameraet, åpner man skjermen til siden for å få et slags "digitalt kamera". Kameraet er plassert på siden av telefonen, en løsning som vi tidligere har sett på blant annet LG 7100.

X300 er uansett en svært spennende nyhet siden den retter seg mot ungdommen med et spenstig og nytenkende design og mange funksjoner. Få telefoner i lavpris-segmentet har hatt muligheten for å ta opp video slik som X300, noe som er en svært artig funksjon selv om den selvfølgelig ikke er spesielt anvendelig på en telefon uten minnekort. Telefonen har ellers MMS, GPRS klasse 8 og 40 stemmers polyfoniske ringetoner.

Den siste lanseringen Panasonic gjorde på mobilsiden, var en lavpris-serie kalt A100. I serien er det tre modeller kalt A100, A101 og A102, som alle har identiske funksjoner, men som varierer i design , en modell er "Simple", en er "Sporty" og en er "Elegant". Modellene viser at Panasonic satser videre på minitelefoner som gjerne appelerer til brukere som nedprioriterer funksjoner til fordel for størrelse. Alle modellene er 74 mm høy, 45 mm bred og 16 mm i dybden, noe som gjør dem til noen av verdens desidert minste telefoner.

Innholdslisten er omtrent like minimal som størrelsen på telefonene, og A100-serien kan ikke by på mer enn polyfoniske ringetoner med 16-kanaler, EMS, Kalkulator med valutaomregner og komponering av egne melodier. Riktignok er telefonene trippelbånds, noe som gjør dem aktuelle også for folk som reiser mye, men samtidig ikke krever de mest avanserte funksjonene.

Både A100-serien og X300 skal være tilgjengelig sommeren 2004 og høsten 2004. Når X700 kommer på markedet ble ikke oppgitt av Panasonic, men trolig vil modellen komme i andre eller tredje kvartal i år. Prisen på modellene er desverre ukjent, men vi vil komme tilbake med mer informasjon så snart dette foreligger.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen