Test

Fem DVD-brennere

Alternativ tekst mangler

DVD-brennerne har blitt det man på fint språk kaller godt voksen. Dette uttrykket er vel i dag ensbetydende med at det er lite sannsynlig at vi får se mer revolusjonerende fra denne kanten.

I løpet av noen måneder kommer produkter med støtte for Blu-ray og HD-DVD, og prisene på DVD-brennere kommer neppe til å synke særlig mer. Derfor passer det med en sammenlignende test av noen av DVD-brennerne som tilbys i dag.

Alle brennerne i testen er basert på IDE-grensesnittet, selv om det nå også så smått begynner å komme optiske drev basert på S-ATA-overføring.

Metode

Det å teste DVD-brennere er metodisk sett noe av der mer omfattende man kan finne på å gjøre. Det finnes et utall standarder og et enda større utall medium som alle støtter forskjellige hastigheter og skrivemetoder. I denne testen har vi testet brennerne med et utvalg av de vanligste måtene man kan lese og skrive CD/DVD-er med.

Dette innebærer å teste ømfintlighet for feil og korreksjon av disse, hastighet og kvalitet ved ripping av kopisperrede CD-er, samt leseytelse. Etter hver brenning har vi testet kvaliteten med en Samsung 616T DVD-ROM, for å få den samme kvalitetsvurderingen av de brente mediene.

Vi har brukt to ulike medietyper, fra Verbatim og That's Write. Vi presenterer de ulike testene nærmere etter hver som vi kommer til dem.

Alle tester er utført på følgende oppsett: Intel D875PBZ, Pentium 4 2,4C, 1 GB DDR400, GeForce 6600 GT og Seagate Barracuda 7200.7 SATA 120 GB.

Takk til Komplett.no, Netshop.no, Philips og That's Write som lånte oss DVD-brennere og media til test.

Nec ND-4551

Nec ND-3550

Sony DRU-810A

Philips DVDR1648

BenQ DW1640

Nec ND-4551   Les mer »

Nec ND-3550   Les mer »

Sony DRU-810A   Les mer »

Philips DVDR1648   Les mer »

BenQ DW1640   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen