Dette trikset gir deg startmenyen tilbake

Fem startmenyer til Windows 8

Dette trikset gir deg startmenyen tilbake

Ikke fortvil, det finnes redninger.

Ex7forW8: Bruk Windows 8 som om det var Windows 7

ex7forW8.

Ex7forW8 er laget av utvikleren som nå står bak Start Is Back. I likhet med Start Is Back er også Ex7forW8 identisk med startmenyen fra Windows 7, og oppfører seg dermed likt i bruk.

Den tar ikke i bruk den skjulte koden i Windows 8 for å gjenopprette startmenyen. Her må du, tungvint nok, bla frem en gammel DVD med Windows 7 i samme språk som du har på Windows 8 for å få installert startmenyen. Når dette er gjort, er det en vesentlig forskjell som skiller Ex7forW8 fra sitt nyere alternativ. Startmenyen hindrer nemlig Metro i å laste, og de eneste sporene man finner fra brukergrensesnittet i Windows 8 er oppgavebehandleren, utforskeren og filkopieringsvinduet. 

Man får fortsatt fordelene med Windows 8 som raskere oppstartstid, forbedret filkopiering og oppgavebehandler, mulighet til å laste ISO-filer i utforsker og så videre, men operativsystemet føles i stor grad ut som Windows 7.

Dette medfører at Metro Apps og lignende er utilgjengelig, og i kombinasjon med en kronglete installasjon, blir dette dermed en startmeny for spesielt interesserte. Vi følte allikevel at den burde nevnes, da den er gratis og byr på startmenyen fra Windows 7 sømløst integrert i Windows 8.

Ex7forW8 kan lastes ned gratis her. TIl tross for det ikke foregår videre utvikling av programmet, har artikkelforfatter brukt det i overkant av fire måneder på samtlige maskiner uten problem. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen