Feirer 100 millioner brukere

Facebook har ikke bare tatt Norge med storm, nå har de så og si verdensherredømme. Per i dag har nettsamfunnet over 100 millioner brukere, det er nok få andre som kan skryte av så mange tilhengere.

Feiret 100 millioner
Tirsdag var en stor dag for nettsamfunnet Facebook. Siden det åpnet for allmenn pålogging høsten 2006 har medlemmene strømmet til. I Norge tok det virkelig av mot våren året etter, da utenlandsstudentene fra USA dro med seg nettsamfunnet over, men siden den gang har medlemsmassen fortsatt å vokse. Nå kan Facebook feire at de har over 100 millioner brukere.

- Vi kom til en milepæl i dag, 100 millioner personer rundt om i verden bruker nå Facebook. Dette er et stort øyeblikk for oss fordi det betyr at mange av dere har bestemt dere for at Facebook er et godt og trygt sted å dele deres liv med venner. Vi vil bare si takk, skriver Facebook på sin blogg.

Gruppen som i sin tid maktet å samle en million Bush-hatere på nettsamfunnet, må nå altså satse langt høyere for å kunne imponere.


Stadig flere holder kontakten med venner gjennom nettsamfunnet Facebook.

Lukrativt mål for kriminelle
Det er derimot ikke bare enkelt å være så store. Det er ikke bare den normale bruker som har oppdaget Facebook. Nettsiden opplever stadig flere angrep fra kriminelle som ønsker å spre ondsinnet kode via nettsiden. Ifølge New York Times strømmer det inn meldinger fra personer som opplever at deres profiler tas over av andre eller rett og slett blir deaktivert. Også her i Norge har det dukket opp tilfeller hvor suspekte linker har blitt sendt ut til venner fra profiler som har blitt misbrukt av kriminelle.

Sikkerhetseksperter Teknofil har pratet med sier sosiale nettsider som Facebook er attraktive mål for kriminelle. Dette skjer spesielt via tredjepartsprogrammer som blir utviklet for nettsidene og som brukerne selv kan legge til. Mange utnytter slike for å spre ondsinnet kode. Det påpekes likevel at seriøse aktører ikke er de du må passe deg mest for.

- De fleste seriøse aktører, som Facebook og Myspace, har gode rutiner for sikkerhet ved tredjepartsprogrammene, har Hans Peter Østrem, sikkerhetsekspert hos Symantec, tidligere forklart Teknofil.

Facebook selv advarer som sådan mot hackere og kriminelle som utnytter deres brukere. Facebook vil utvilsomt fortsette å være et meget lukrativt mål for kriminelle. 100 millioner brukere er det få andre som kan friste med.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen