Feir 1. mai på nett

I dag er det første mai og over hele verden feires arbeidernes dag med en ekstra fridag. Mange velger derimot å ta turen ut i gatene for å kjempe for arbeidernes rettigheter. Om du selv holder senga er det likevel ingen grunn til å ha dårlig samvittighet.

Det er nemlig fullt mulig å feire arbeidernes dag på nett.

Tradisjonsrik sang
Det aller viktigste må på plass først. Alle som noen gang har vært i nærheten av en første mai feiring vet at sangen L'internationale, Internasjonalen, har en sentral plass. På torget i Oslo kan du for eksempel tradisjonen tro høre Sosialistisk kor fremføre denne historiske sangen.

Nettet kan derimot by på langt bedre. Hvorfor nøye seg med den norske versjonen når du kan få tilgang på langt over 40 versjoner på denne nettsiden. Personlig syns vi kanskje uansett at den norske versjonen fremført av Bergen NKP har sin egen sjarm.

Om du derimot kun er ute etter teksten finner du sangen i hele 82 versjoner på denne siden.

For de som likevel savner sosialistisk kor og det gode gamle norske torget er det uansett ingen grunn til å fortvile. Nettet kan nemlig hjelpe med det også. Her kan du nyte det hele i all sin prakt.

Gi sjefen inn
Første mai er ikke minst dagen da du for en gangs skyld har lov til å hyle din nød over irriterende sjefer og arbeidsforhold. For de som verken vil holde appell eller rope slagord finnes det langt enklere måter å få ut aggresjonen over sjefen på. I dette spillet kan du for eksempel trå til med litt gla'vold.

Om sjefen tar hintet på denne måten tviler vi vel på, men litt tilfredsstillende er det jo.

Verdens størst første mai-tog?
Etter å ha sunget og talt, så er det mest korrekte for dagen å gå en liten runde slik at alle forstår hva dagen innebærer. Her skal ingen kunne snike seg unna. Heldigvis er dette også fullt mulig på nett.

På denne siden kan du nemlig velge hvor i toget du skal gå, under hvilken parole og med hvilket slagord. Her kan du være både naken, militant og romfarer.

Slukk tørsten etter hard dag
Ikke minst er det en god tradisjon å ta en liten fest første mai. Det er jo tross alt en feiring, og etter sang appeller og tog er det greit å kunne slukke tørsten. Men ikke alle er like glade i å drikke dagen før vanlig arbeidsdag. Her kan du heldigvis øve deg på å innta alkoholen virtuelt.

På den annen side så er det greit å ikke innta så mye at du har vanskelig for å komme deg hjem, slik som i dette spillet.

Lei av arbeidernes dag?
Om du derimot er lut lei hele maset om arbeidernes dag, så er det ingen grunn til å ikke la nettet hjelpe deg. Danskene har nemlig laget spillet som lar deg luke vekk alle urokråker som maser om arbeidernes kår og like rettigheter for alle. Her er det bare å rydde i vei.

Etterpå kan du lene deg godt tilbake og la sjefen ta ansvaret for arbeidsrettighetene.

God fridag!
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen