Feil ved Canon PowerShot A530 og A540

Canon i USA melder om feil på enkelte kameraer i PowerShot A530 og A540-seriene. I korthet går feilen på at fjæren i batterilokket kortslutter batteriet, som overopphetes som en konsekvens av dette. Feilen skal visstnok begrense seg til enkelte kameraer med serienummer som begynner på 21, 22, 23 og 24, og har man et A530 eller A540 som begynner med noen av disse i serienummeret, bør man sjekke om fjæren er som på bildet nedenfor.

Det er så vidt vi forstår tre ulike versjoner av denne fjæren, hvorav kun den ene stikker ut og forårsaker denne kortslutningen. Feilen fører som sagt til varmt batteri, samt svært dårlig batterikapasitet. Kameraeiere som finner feilen på sitt kamera vil få den utbedret gratis, uansett garantistatus på kameraet, for Canons regning.

Det er i skrivende stund uklart om feilen forekommer også på kameraer solgt i Norge, men Akam er lovet mer informasjon fra Canon Norge om dette spørsmålet.

Oppdager du denne feilen på ditt A530 eller A540 ber Canon deg sende mail til carecenter@cits.canon.com hvor du vil få informasjon om hvor du kan sende kameraet for reperasjon. Dersom feilen oppdages på kameraer kjøpt i Norge er det også fint om du kontakter Akam, slik at vi kan opplyse våre lesere om dette.

OPPDATERING:
Vi har mottatt følgende uttalelse fra Canon Norge:

"I anledning av den feil som er oppdaget på batteriluken til Powershot A530 og A540 er det fra Canon sin side foretatt en modifikasjon i produksjonen i juli 2006. Man har forandret utformingen på fjæren til batteriluken for å sikre at ikke batteriet lades ut. Kunder som har den gamle type fjær på sin batteriluke og ønsker å få denne byttet, kan henvende seg til et av våre godkjente verksteder og få denne byttet kostnadsfritt på garantien. Dette gjelder også for eventuelle kamera som måtte være utenfor den ordinære garantitiden. Kundene bes likevel levere eller sende med en kopi av sin kvittering."

Oversikt over Canon godkjente verksteder

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen