Feil i Skype

Skype er som kjent et gratis program som gjør det mulig å ringe gratis til andre Skype-brukere, det vil si fra PC til PC via Internett. Du kan også ringe til brukere som ikke bruker Skype, men da koster det rundt 13 øre per minutt i Norge. Se prislisten på skype.com.

Nå er det oppdaget en feil i Skype som gjør at en angriper kan sende en fil til mottager, og potensielt ta over kontrollen av PC-en. Skype er nå klar med oppdatering som fikser feilen.

Feilen ligger i den delen av Skype som behandler nettadresser, men et vellykket angrep er avhengig av at brukeren klikker på en lenke i en tekstmelding i Skype. Når brukeren klikker på lenken vil en ondsinnet fil overføres til mottagerens PC. Selve filoverføringen skal være synlig for mottager, og dermed vil han eller hun ha muligheten til å stoppe overføringen ved å klikke på "cancel".

Alle Skype-versjoner til og med versjon 2.0.*.104, pluss versjoner fra og med beta 2.5.*.0, skal være sårbare. Brukere er oppfordret til å laste ned og installere siste versjon av Skype. Les mer om feilen på nettsiden Skype.com.

(Kilde: Techweb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen