Feil i en IE-oppdatering

Alternativ tekst mangler

Det er oppdaget en feil i en kritisk sikkerhetsoppdatering for Internet Explorer. Den originale oppdateringen skulle rette opp et hull som kunne potensielt brukes til å kidnappe PC-en.

Den nye feilen kan føre til krasj av Internet Explorer, og at uvedkommende kan kjøre skadelige programmer og dermed ta kontrollen over PC-en din. Feilen skal kun påvirke Windows 2000 og Windows XP SP1, det vil si Windows XP SP2 skal ikke være påvirket.

Den nyoppdagede feilen i Internet Explorer viste seg å være mer alvorlig enn først antatt, og er blant annet rapportert av sikkerhetsselskapet eEye Digital Security. Derfor har Microsoft valgt å slippe en ny versjon av oppdateringen såpass tidlig.

Dersom du bruker Windows XP og fortsatt ikke har installert SP2 finner du den engelske språkversjonen av SP2 på denne siden, og den norske på denne siden. Installasjonsfilen for SP2 er på 258 MB.

Ønsker du kun å laste ned den kritiske oppdateringen for Internet Explorer kan du besøke windowsupdate.microsoft.com. De som har Windows XP SP2 trenger altså ikke denne oppdateringen.

(Kilder: BBC, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen