Fedora 7 er her!

Standard Fedora 7 skrivebord.
(Bilde Fedora Project)

Fedora 7 er det nyeste tilskuddet til Fedora Core serien, Red Hats Linux-distribusjon som baserer seg på fri programvare. Men hva har skjedd med "Core" delen av navnet?

Grunnen til at Fedora 7 har mistet "Core" er på grunn av sammensmeltningen av pakkebrønnene Core og Extra. Tidligere utgivelser i Fedora-serien har stort sett vært Core-pakkebrønnen på DVD (dette er selvfølgelig veldig forenklet), men nå som Core ikke finnes lenger er det heller ingen grunn til at vi skal minnes på det.

Den nye pakkebrønnen er også mer åpen enn tidligere, slik at det blir lettere for utviklere som ikke er direkte tilknyttet Fedora-prosjektet å hjelpe til, som igjen gir prosjektet større resurser for utvikling av Fedora 8. Sammensmeltningen av Core og Extra er uten tvil den største endringen i Fedora 7, og gjør Fedora 7 til den hittil mest ambisiøse utgivelsen i Fedora-serien.

En annen stor nyhet er at det nå skal være veldig lett å lage sin egen Fedora installasjons-CD. Dette betyr at du f.eks. kan lage en backup installasjon av Fedora med alle dine favorittprogrammer og drivere, slik at du slipper å bry deg om å installere dette i etterkant.

Av andre nyheter finner vi:

  • Bedre støtte for KVM (virtualiseringsprogrammet i Linux-kjernen)
  • Bedre støtte for trådløse nettverkskort
  • X-Server 1.3 (slik at du slipper manuell konfigurering av xorg.conf)
  • Bedre ytelse i pakkebehandleren
  • Pluss mye mer.

Les mer om om alle endringene her (engelsk).

Ulike utgaver

Fedora 7 kan lastes ned i flere utgaver: i386 DVD, x86_64 DVD, PowerPC (PPC) DVD, LiveCD med Gnome i686/x86_64 eller LiveCD med KDE i686/x86_64. Du finner dem alle her og du kan bruke bittorrent eller http. Og hvis båndbredden ikke strekker til, kan du alltids bestille en installasjons-CD fra samme side.

Hvis du synes Fedora 7 ser ut som en lovende distribusjon, men ikke har tid til å fikle med det selv, kan du trøste deg med at vi snart kommer tilbake med en test/guide til distroen. Artikkelen vil vise alt Fedora 7 har og by på og hvordan det hele fungerer.

(Kilde Fedora Project)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen