Feature Vi gjør ting vi ikke kan

Hjelp, jeg ødela konas kamera!

Fadesen er et faktum. Er det mulig å redde skinnet?

«Dunk» sa det, og kameraet lå på gulvet. Min bedre halvdel så på meg med et forskrekket blikk, og begge ungene holdt for en gangs skyld helt tett. Det ble en sånn pinlig pause der ingen sa noe, før jeg lirte av meg noen gloser som ikke egner seg på trykk. Kort tid i forveien hadde nemlig akkurat det samme skjedd, men nå var det noe seriøst galt med kameraet til min kone.

La oss spole et par minutter tilbake.

Jeg stod og fingret litt med min kones Canon PowerShot S95 kompaktkamera. Det er ikke siste skrik på kameramarkedet, og ei heller det dyreste kompaktkameraet som finnes på markedet. Likevel liker min kone det, for det gjør jobben hun vil at det skal gjøre: Det tar bilder med god nok kvalitet.

Selv foretrekker jeg mer maskuline speilreflekskameraer som det faktisk er mulig å holde fast, ikke et slikt lite håndveskekamera som det er umulig å holde skikkelig. Og det var dette som var roten til alle problemene jeg skulle komme til å få.

Plutselig ville optikken hverken inn eller ut.
Plutselig ville optikken hverken inn eller ut.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Jeg påpekte litt hånlig at det var umulig å holde kameraet, mens jeg lot den utskutte optikken hvile mot venstrehånden. Mens jeg stod der og rakket ned på det lille kameraet forsvant plutselig optikken inn i kameraet igjen, og med «håndtaket» borte vekk deiset det rett i bakken. Det virket heldigvis da jeg plukket det opp.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen