Feature Teknobryggeren spesial – Brygging på Speidel Braumeister 2015 modell

Her brygger vi øl med maskinen som gjør det superlett

Speidel er ute med en oppgradert Braumeister, vi tar en skikkelig gjennomgang.

Oslo/Tek.no: – Det lukter som et bakeri her.

Kommentaren kommer fra en kar som er med kompisen sin for å handle en splitter ny bryggemaskin. Det er kanskje ikke så rart med den kommentaren, for når man brygger brukes det korn og luktene som frigjøres kan minne ganske mye om de samme duftene man kjenner fra nybakte boller og brød.

Vi er nemlig midt i prosessen med å brygge en god dose øl, og da er det ikke rart at det dufter liflig rundt oss. Maskinen vi står ved er av akkurat samme type som de to snart skal ta med seg ut fra butikken. Vi er på besøk hos Bryggselv.no, som har både en fysisk butikk samtidig som de kjører hardt på nett. De er de første i landet som har fått fingrene i det som mange ølelskere hadde øverst på ønskelisten før jul – en Speidel Braumeister – og som sikkert veldig mange fremdeles har på toppen av ønskelisten.

Produsenten Speidel er godt kjent i de fleste bryggekretser, og Braumeister-serien har nærmest blitt som en hellig gral for hjemmebryggere. Her får du en bryggeløsning der teknologien står i sentrum, og du spiller nærmest annenfiolin. Nå har de kompakte bryggeriene kommet i en oppgradert utgave for 2015, med blant annet mulighet for kobling mot smarttelefon eller datamaskin.

– Det dufter som i et bakeri, kommentar fra en tilfeldig kunde.
– Det dufter som i et bakeri, kommentar fra en tilfeldig kunde.Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Det er fryktelig mange måter å brygge på, og det finnes tilsvarende mange oppsett. Du kan sverge til vedfyrte jernkjeler ute på tunet, eller du kan ha en fetish for maltekstrakt og en liten kjele på komfyren inne. Mellom disse to igjen er det veldig mange mulige oppsett.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (7)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen