Ny, norsk app blir lagt merke til i utlandet
(Bilde: Procraster / Shutterstock)

Ny, norsk app blir lagt merke til i utlandet

Simen Solbakken står bak Procraster, "en litt annerledes produktivitetsapp".

Den nye iPhone-appen Procraster ligger foreløpig bare på en 123. plass blant betalingsappene i App Store-kategorien som kalles "Produktivitet" i Norge. Med andre ord er det svært få som sannsynligvis har hørt om den her til lands.

Takket være en artikkel på nettstedet AppAdvice.com for en uke siden, har imidlertid utvikler Simen Solbakken fått en bedre start i utlandet. Procraster er en app som er ment å hjelpe deg til å utføre små eller store gjøremål, eksempelvis støvsuge stua, skifte hjul på bilen, gjøre ferdig en rapport på jobben eller komme i gang med et nytt prosjekt.

– Jeg har en tendens til å utsette viktige gjøremål, til fordel for mindre viktige ting, noe psykologer kaller prokrastinering, sier Solbakken til Mobilen.no.

– Jeg laget meg derfor lister med "måter å tenke på", basert på den litteraturen jeg hadde lest. Samtidig benyttet jeg ulike programmer for å føre tidsbruk og lage statistikk. Programmene og listen benyttet jeg flittig når jeg studerte ved UiO og det gav gode resultater, forteller han videre.

Første app

Solbakken startet med webutvikling allerede på ungdomsskolen, og fortsatte med det gjennom videregående. Da han begynte på statsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO) la han derimot denne interessen på hylla.

– I stedet for å drive med utvikling begynte jeg i stedet å konsumere store mengder produktivitetsprogrammer, sier Solbakken.

Les også: Apple gjør slutt på Eriks app-suksess

Han satt kombinerte flere forskjellige kjente produktivitetsmetoder til noe som fungerte for ham. Som hjalp ham med å holde kontrollen i en travel hverdag, med studier, kone og to barn, hus, pendling og deltidsjobb.

– Procraster er min første app. Prosjektet startet i sommer, og jeg har jobbet med det ved siden av jusstudiene som startet opp i høst, sier han.

Skryt fra AppAdvice

Amerikanske AppAdvice er et av mange nettsteder som ene og alene driver med app-testing. Testeren, som oppgir at hun fra før bruker andre og mer kjente produktivitetsapper, konkluderer med at hun kommer til å spare på det norskutviklede Procraster-appen, siden den er "unik".

"...Den hjelper deg også med å bli kvitt stress i forbindelse med store prosjekter, ved å bryte det ned til mindre og mer håndterlige deler", skriver Christine Chan fra AppAdvice i sin app-anmeldelse.

Hennes artikkel ble også oversatt til kinesisk og publisert på Digi Tech. Ifølge Solbakken havnet Procraster helt opp på 11. plass blant produktivitetsappene i kinesiske App Store etter dette. Den har også vært innenfor topp 20 nye produktivitetsapper i både USA, Storbritannia og Australia bare noen få dager etter lansering. Og den toppet den tilsvarende listen i Jemen og Jordan.

Men tjener han penger på appen sin? Se neste side:

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen