Feature Nøgne Ø

(Bilde: Rolf B. Wegner, Tek.no)

Teknobryggeren drar på pilgrimsferd til Nøgne Ø

Vi tittet på kokekar, gjæringskar og tidenes feteste flaskelinje.

«Der bodde en underlig gråsprengt en på den ytterste, nøgne ø.»

Slik starter et relativt kjent dikt fra Henrik Ibsen, diktet heter Terje Vigen og handler om sjømannen med samme navn. Den godeste Vigen bodde i Fjære i Aust-Agder, ikke langt fra Grimstad, og gjennomgikk en heller traumatisk opplevelse der han blant annet måtte ro til Danmark i et forsøk på å skaffe mat til familien.

For en Grimstadsbedrift var kanskje ikke steget til å bruke Nøgne Ø som merkenavn spesielt langt, og siden navnet ble tatt i bruk har de virkelig etablert seg både i Norge og utlandet. Hva er så dette bryggeriet med det spesielle navnet? Vi tok turen sørover for å finne ut litt mer, ikke minst om utstyret var like gammelt som navnet.

Rygene Kraftstation ligger idyllisk plassert tett inntil Nidelva, dette er et stykke med gammel industrihistorie som startet i 1914. Langs den ene kortveggen vokster det en enorm eføy, som dekker store deler av veggen. I 1978 tok et mer moderne anlegg over, men det betyr på ingen måter at bygget har blitt stående tomt. Siden 2005 har bryggeriet Nøgne Ø holdt til her.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen