Feature
Hvil i fred, gamle venner.

Mobilmerkene som forsvant

“Goodbye Cruel World, I’m leaving You today.
Goodbye, goodbye, goodbye …”

Denne artikkelen ble første gang publisert i januar 2014.

Siemens, Palm, Psion, Sagem, Panasonic, Alcatel, Simonsen, Phillips, Kin, Dancall, NEC, Ericsson, Bosch, Handspring, Benefon, Magcom og Neonode. En gang i tiden leverte de luksusobjekter vi drømte om å eie. Nå er de borte fra det norske markedet. Mens enkelte har vært døde i en årrekke, ligger det fremdeles ferske blomster på graven til Ericssons mobilsatsing. Ericsson lever på sett og vis videre gjennom Sony, som brukte Ericsson som donor, og fikk transplantert inn vitale svenske organer.

Etter å ha slept på en blytung OLT-mobil et par år, var denne Mobira NMT-mobilen fra Nokia rene lettvekteren. Men ekstrabatteriet var litt krøkkete å ta med på skitur.
Etter å ha slept på en blytung OLT-mobil et par år, var denne Mobira NMT-mobilen fra Nokia rene lettvekteren. Men ekstrabatteriet var litt krøkkete å ta med på skitur.

Motorola er kjøpt av Google, og holdes i live så lenge Google vil. Men det som på begynnelsen av 90-tallet var verdens største mobilprodusent, er i dag knapt en blek skygge av seg selv, og telefonene selges ikke lenger i Norden.

Med en fot i graven

Blackberry og Nokia ligger begge på dødsleiet, skjønt det finnes de som tror på mirakler, og at disse selskapene vil klare å stable seg på beina igjen. Men mye tyder på at Microsofts oppkjøp av Nokia betyr slutten på Nokia som merkevare, selv om arven fra det finske selskapet vil sette sitt preg på Microsofts mobiltelefoner i lang tid fremover.

Bedre går det ikke med Lumigon, som viste seg å være så svak og underernært allerede ved fødselen, at det bar rett i kuvøsen. Apparatene som skal holde liv i livsviktige organer er skrudd av, og ingen har registrert livstegn fra selskapet på lang tid.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (27)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen