(Bilde: Shutterstock)

Denne nettbutikk-kjeden er større enn eBay og Amazon tilsammen

Hvem er Alibaba, og hvorfor er de verdt 1000 milliarder kroner?

For noen dager siden skulle Alibaba Group noteres på børsen i Wall Street, og i den anledning satte de en skikkelig børsrekord. Vi snakker om den største børsnoteringen noensinne. Den forrige rekorden ble også satt av et kinesisk selskap, nemlig da Agricultural Bank of China kom på børs i 2010. For mange er dette med Alibaba en gåte, og det er absolutt en del spørsmål som melder seg bak pannebrasken. For hva i alle dager er dette for noe?

Har du handlet en del fra Kina, eller vurdert å gjøre det, er mulighetene gode for at du i det minste har vært en tur innom nettsidene til selskapet. Litt av hemmeligheten til hvordan slike kinesiske gigantselskaper «plutselig» kan dukke opp i vesten er den enorme størrelsen til Kina.

I Kina finner vi 1,3 milliarder mennesker, noe som tilsvarer rundt 20 prosent av verdens befolkning. Det betyr at selskaper godt kan begynne i det små internt i Kina, og selv store selskaper kan nærmest ligge skjult grunnet størrelsen på landet. Når de først har blitt så store at de ser ut på resten av verden, er de allerede digre etter vår målestokk.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen