Feature Fujitsu-fabrikken i Augsburg

(Bilde: Fujitsu)

Med roboter som denne produserer de 12 000 maskiner hver dag

Vi besøkte Europas mest moderne PC-fabrikk i Tyskland.

Augsburg/Tek.no: Vi befinner oss i Tyskland, nærmere bestemt Augsburg, som ligger en liten kjøretur utenfor München. I forbindelse med at vi tok turen til Fujitsu Forum, har vi blitt invitert til å besøke Europas mest moderne PC-fabrikk. 

Det eneste skåret i gleden for vår del er at vi har fått beskjed om at det ikke er lov å filme eller ta bilder inne på fabrikkområdet, så det du ser av bilder er fra Fujitsu selv. Grunnen er blant annet at det produseres utstyr til alt fra privatpersoner, militære og statlige organisasjoner. Med andre ord er det mye potensielle, sensitive produksjoner som foregår innenfor fabrikkens vegger mens vi er der. I lenken under kan du klikke deg inn for å utforske fabrikksområdet på egenhånd. 

Fant spor som var 4000 år gamle  

Rett frem til venstre ligger bygningen som lager hovedkort.
Rett frem til venstre ligger bygningen som lager hovedkort.Foto: Fujitsu

Fabrikken består av flere store bygninger, der vi skal innom selve produksjonen av hovedkort, det Fujitsu kaller et supermarked, bygget som setter sammen de ferdige produktene og til slutt et testsenter. Utenom disse er det også et eget bygg for utvikling av nye produkter samt et eget datasenter. Totalt er fabrikken på 77 000 kvadratmeter, og her går produksjonen kontinuerlig døgnet rundt. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen