Feature
(Bilde: Estimote)

Denne lille dingsen kan endre hverdagen din

– Ingen teknologier har skapt samme entusiasme og interesse som Bluetooth Smart.

Apple iBeacon er ny trådløs kommunikasjonstjeneste som er basert på teknologien Bluetooth Smart (Bluetooth Low Energy (BLE)). For iPhone-brukere ble iBeacon gjort tilgjengelig i forbindelse med utrullingen iOS7. Løsningen kan fungere på Android-mobiler også. Hensikten er å gi deg lokasjonsbasert informasjon, for eksempel på shopping, i bilen, hjemme eller på joggetur.

– Texas Instruments er upartisk, og tilbyr både Bluetooth Smart, WiFi, NFC og ZigBee. Men ingen teknologier har skapt samme entusiasme og interesse som Bluetooth Smart og iBeacons, sier Jarle Bøe.

Vi treffer ham sammen med sine to kollegaer Ole Andreas Torvmark og Espen Slette på kontorene deres i Forskningsparken i Oslo. Sammen vil de demonstrere for oss hvordan Bluetooth Smart og Apple iBeacon fungerer i praksis.

Texas Instruments er blant de største produsentene av Bluetooth Smart-enheter i verden, sammen med Broadcom, CSR og norske Nordic Semiconductor.

Hva er Bluetooth Smart?

Vi må aller først ta en rask gjennomgang av begrepene, for det er lett å bli forvirret. Bluetooth Low Energy (forkortet BLE eller Bluetooth LE), er en teknologi som ble implementert i Bluetooth 4.0-standarden i 2010. Fordelen med denne teknologien er at den bruker mindre strøm, og det åpner for mange nye bruksmuligheter. I første omgang har vi for eksempel sett pulsbelter og treningsarmbånd med slik støtte. Først nå kommer imidlertid produktene og tjenestene som kanskje – kanskje – vil revolusjonerer måten vi bruker smartmobilen på.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen