FBI stenger Elite Torrents

10 personer spredd rundt i USA ble oppsøkt av FBI da de tok ned nettsiden. FBI fikk også tak i gruppens hovedserver, i den første kriminelle fildelingssaken mot personer som benytter seg av BitTorrent i USA.

På Elite Torrents nettside finnes det nå bare en rød skjerm som gir beskjed om at operatørene blir etterforsket for brudd på den amerikanske åndsverksloven. Siden nettsiden ble linket til på fremsiden av Slashdot, har den vært tidvis utilgjengelig på grunn av stor trafikk.

Dagens inngrep sender en klar og åpenbar melding til alle som er involvert i nettbasert tyveri av kopibeskyttede verker at de ikke kan gjemme seg bak ny teknologi, sa fungerende statsadvokat John Richter i en uttalelse.

Nettsiden Elite Torrents var blant annet med på å spre Star Wars Episode III: Revenge of the Sith samtidig som den hadde premiere på kino, og filmen ble lastet ned over 10 000 ganger. Nettsiden hadde 130 000 medlemmer og har gjort tilgjengelig over 17 000 torrent-filer med filmer, programvare og musikk.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen