FBI skal ha avslørt Snowdens «arvtager»
Teknofil
(Bilde: YouTube)

FBI skal ha avslørt Snowdens «arvtager»

Raidet huset til en ikke navngitt entreprenør i Virginia.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Edward Snowden skal visst ikke ha vært alene om å lekke USAs statshemmeligheter til omverdenen. Så sent som i august i år kom det ifølge Slashgear rykter om enda en varsler, ettersom det ble lekket informasjon av nyere dato om USAs terrorliste til en journalist som kjente Snowden. På det tidspunktet ble likevel ingenting bekreftet av myndighetene.

Nå skal derimot FBI ha raidet huset til en ikke navngitt person som jobber for et føderalt entreprenørfirma. Vedkommende skal ifølge Yahoo News ha tette bånd til journalisten som lekket Snowden-avsløringene.

Ingen har foreløpig blitt siktet, men FBI skal ha satt i gang en etterforskning av saken.

Ikke like aggressive?

En kilde som Yahoo News har snakket med, sier for øvrig at USAs justisdepartement ikke er like ivrige etter å straffeforfølge varslere nå som de var da Snowden-skandalen rystet landet.

– Det er ikke lenger en like stor appetitt i Justisdepartementet for slike rettssaker, sier kilden, som ikke ønsker å bli navngitt.

Fra offisielt hold sier Justisdepartementet at de på generelt grunnlag helt klart kommer til å følge ethvert bevisspor i lekkasjesaker, og handle deretter. De vil imidlertid ikke kommentere noe som helst rundt det at «den andre varsleren» skal ha blitt identifisert.

Varsleren Edward Snowden stilte til TED Talk
– Dine rettigheter betyr noe »

(Kilder: Yahoo NewsSlashgear, Side3)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen