FBI er på sporet av hackerne som stjal kjendis-nakenbilder
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

FBI er på sporet av hackerne som stjal kjendis-nakenbilder

En 30 år gammel mann knyttes til en IP-adresse som ble brukt i angrepet.

For ni måneder siden ble det kjent at en hacker med tilknytning til nettsamfunnet 4chan hadde lagt ut stjålne nakenbilder av rekke kvinnelige kjendiser på Internett. Vedkommende hadde hacket seg inn på kjendisenes iCloud-kontoer, hvor det lå en rekke avslørende bilder.

Hendelsen skapte debatt om iCloud-sikkerhet, nettvett og kjendisers rett til et privatliv. Skuespiller Jennifer Lawrence, ett av ofrene i saken, omtalte hendelsen som en sexforbrytelse.

Nå melder Engadget at FBI er på sporet av gjerningspersonen. Kanskje har de funnet ham allerede, for de har navngitt en person i ransakelsesøknad fra oktober i fjor, som har blitt offentliggjort nå. Mannen skal imidlertid ikke være arrestert ennå, da etterforskningen fortsatt pågår.

Fant IP-adresse og e-postadresser

I dokumentet kommer det frem at FBI klarte å spore IP-adressen som ble brukt i hackerangrepet til en PC, og at de fant to e-postadresser på PC-en som var knyttet til en 30 år gammel mann. Derfor søkte de tillatelse til å gjennomsøke huset hans.

Ifølge Engadget førte det til at FBI tok beslag i flere PC-er og mobiltelefoner, minnekort, en Kindle Fire, samt to disketter.

Tilgang til 572 iCloud-kontoer

I den offentliggjorte ransakelsesøknaden kommer det frem at hackeren klarte å komme seg inn på 572 iCloud-kontoer. Hver konto ble i snitt logget på seks ganger fra PC-en som FBI nå skal ha konfiskert. Hackeren forsøkte å bryte seg inn på ytterligere 1 987 kontoer uten å lykkes.

iCloud-kontoene som ble hacket tilhørte i hovedsak kjendiser og modeller, samt familiemedlemmene deres. Vedkommende skal ha brukt et dataprogram som er spesielt utviklet for å hente ut informasjon fra passordbeskyttede mobiltelefoner. I tillegg kan angivelig flere av ofrene i ettertid huske å ha mottatt såkalte phising-e-poster.

Ifølge CNN er det flere personer rundt omkring i USA som er under etterforskning i saken. De skal alle sammen være med i et nettsamfunn hvor de deler bilder.

Redd for at dine iPhone-bilder havner på avveie?
Slik sletter du bildene fra iCloud, og ikke bare telefonen »

(Kilder: EngadgetCNN)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen