Fasttelefoni reduseres

Det går nå mot farlige tider for fasttelefonen. Flere og flere vurderer å si opp fasttelefonabonnementet, og bare leve med mobiltelefon. De fleste av de som vurderer dette hevder at det vil skje når de tror mobiltelefoni er billigere enn fasttelefoni.

3 Av 10 personer vurderer å si opp fasttelefonabonnementet. Resten ser fortsatt fordeler i et ekstra telefonnummer og en ekstra telefon. Én av fem sier at det ikke kommer på tale å skifte helt over til mobiltelefoni. 15 prosent sier de blir tvingt til å holde på fasttelefonen av Internettoppkoblingen som går gjennom telefonlinja.

Spesielt familier og folk over 40 er tro mot fasttelefonen. "Eldre er gjerne mer konservative, og terskelen for endringer er ofte høyere", sier Lars Terje Pedersen, markedssjef for privatmarked i NetCom.

På den motsatte siden finner vi single personer i 20- og 30-årene. Her har halvparten vurdert å si opp fasttelefonabonnementet.

"Jeg trodde helt ærlig at irrasjonelle argumenter som trygghetsfølelse skulle havne høyere oppe. At pris er viktigst for såpass mange, tror jeg betyr at fasttelefoni i Norge går særdeles utrygge tider i møte", sier Pedersen.

Ifølge Telenors kvartalsrapport har trafikken i fastnettet gått ned med 14 prosent i andre kvartal i år, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen