Fasttelefon via 3G

Telenor i Sverige lanserte i dag en tjeneste for å få fasttelefoni og bredbånd via 3G-nettet.

Det kan benyttes på hytta, i båten og andre steder der du kanskje ikke får bredbånd. PC-en og fasttelefonen kobler du til et modem som bare behøver strøm og et SIM-kort for å fungere. Teknisk sett fungerer løsningen også i Norge, men slik situasjonen er nå må man dessverre binde seg opp mot det svenske abonnementet over 2 år, eller betale bindingsbrudd.

Internett også
Modemet er omtrentlig like stort som et vanlig bredbåndsmodem, og har uttak til én fasttelefon og fire Ethernet-uttak (for tilkobling til data). Og her stopper ikke herligheten. Det har nemlig innebygd trådløst nett for surfing på internett.

Vi spurte informasjonssjef Atle Lessum i Telenor om dette var aktuelt i Norge. Det ville han absolutt ikke utelukke, men først måtte Telenor innføre dette i Sverige, som da blir en testpilot, for å se hvordan dette går.

Prisen
Abonnementet de benytter i denne testpiloten heter Combox og prisen er 1.495 svenske kroner og økt månedsavgift på 50 kr i 24 måneder. Selve telefonabonnementet koster 99 kroner, og du kan ringe for hele beløpet.

Ringeprisen koster det samme som en mobilsamtale, 69 øre per minutt og startprisen er 79 øre. Å ringe fra Comcox koster derimot det samme som fra en vanlig fasttelefon.

I bilen

Du betaler for per megabyte man laster ned ved internettsurfing, men det koster bare 19 kroner maksimum per døgn. Du kan også velge å betale 199 kroner i måneden, og så ubegrenset data.

Dette gjelder kun dersom du tegner abonnementet før den 31 august. Ordinærpris er 38 kroner per døgn, eller  375 kroner per måned.

Tenk deg fordelene ved å ha løsningen i bilen. Barna i baksetet spør ikke om man er fremme snart, de er opptatt ved å være på internett, mens du selv konsentrerer deg om å kjøre. Den eneste ulempen blir da tunneler, der  tilkoblingen forsvinner. Det  kan vi leve med.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen