Faser ut 2700+ og lavere?

Det er fortsatt mye usikkert rundt AMD sin kommende Sempron-prosessor. Hos Anandtech skrives det blant annet at Sempron vil bli lansert både for sokkel 939, sokkel 754 og sokkel A. I gårsdagens utgave av The Inquirer ble det sagt at introduksjonen vil bli lagt til 17. august, men dette er foreløpig ryktebasert ettersom AMD ikke offisielt har kommet med noen uttalelser rundt lanseringen.

Introduksjonen av "Sempron" på 2500+, 2600+ og 2800+ vil trolig føre til at AMD faser ut alle eksisterende Athlon XP som har modellnummer 2700+ eller lavere. Dette er vel egentlig ganske logisk ettersom man ønsker at den nye serien skal overta oppmerksomheten. Athlon MP ser også ut til å gå en mørk fremtid i møte ettersom Opteron har overtatt det meste av servervirksomheten.

Sokkel A må sies å være en plattform som har holdt ut meget lenge, men i løpet av neste år går det nok absolutt mot slutten for AMD sin arbeidshest. Nye prosessorer fra selskapet vil bli basert på enten sokkel 754 eller sokkel 939, på samme måte som Athlon 64 og Opteron.

Ifølge Anandtech vil det bli introdusert tre sokkel A "Sempron" prosessorer i august samt én versjon på sokkel 754. Sistenevnte vil bruke 3100+ som modellnummer.

(Kilder: Anandtech, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen