Farvel Kodachrome (igjen)

Striper med Kodachrome lysbildefilm roller over inspeksjonslyset under framkalling hos Dwayne's Photo. Det tar åtte sekunder for en 36-bildersfilm å gå gjennom et gitt punkt i framkallingsmaskinen.
Striper med Kodachrome lysbildefilm ruller over inspeksjonslampa under framkalling hos Dwayne's Photo. Det tar åtte sekunder for en 36-bildersfilm å passere et gitt punkt i framkallingsmaskinen.

Frilansfotograf Steve McCurry, som blant annet har hatt flere forsider på National Geographic, fikk den siste rullen med Kodachrome film.

Han tok noen bilder i New York. "Deretter dro vi til India og fotograferte en utrydningstruet folkegruppe. Den er faktisk i ferd med å forsvinne, på samme måte som Kodachrome" sier fotografen.

Dette er slutten på en æra. McCurry har brukt Kodachrome i 35 år, og selv om digitalfoto har sine klare fordeler, blir det aldri helt det samme.

Kodak sluttet å produsere filmen i fjor, og tar ikke imot filmer med forhåndsbetalt framkalling etter 30. november. 30 desember i år, slutter den siste labben som kan framkalle den, Dwayne's Photo i Kansas,å ta imot slike flimer. Så hvis du har noen på lager, skynd deg å bruke dem.

Kilde: The Wichita Eagle

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen