TEST: Fartsfylt moro
Test

Fartsfylt moro

Skepsisen var stor før testingen av Excite truck. Wii er etter den konsollen som fungerer best til bilspill, mener vi.

Gleden var derfor stor når vi oppdaget at spillprodusenten hadde lagt de mer typiske bilspillopplevelsene tilside, og fokusert på de enkle gleder som høy fart og ekstreme hopp og triks.

Les også våre konsolltester:
Nintendo Wii
Playstation 3
Xbox 360 HD-DVD

Grønnskolling

En generell svakhet med en god del av Wii-spillene, er at de tvinger deg gjennom en opplæringsmodul. Her blir du stort sett hver eneste gang behandlet som en grønnskolling som aldri har spilt Wii før. Her skiller dessverre ikke Excite truck seg ut.

Når du har vært igjennom en del spill så ønsker i hvert fall vi å komme raskt i gang med spillingen, og vil ikke sette av 15 minutter til opplæring av ulike funksjoner. Det tar vi når vi er i gang, så opplæringsdelen burde vært valgfri.

En hånd på rattet

Å styre de store monsterbilene går som forventet. Du holder Wii-kontrolleren i høyre eller venstrehånd og beveger den til høyre og venstre for å styre.

Du gir gass og bremser med 1- og 2-knappene. Et viktig hjelpemiddel er turboen. Denne kommer du selvsagt ikke utenom og befinner seg på venstresiden av styrekorset.

Du finner fort ut at turboen er like behjelpelig på land som i luften. Du trodde kanskje at dette var et bilspill som kun foregikk på bakken? Du bruker mer tid på å manøvrere monstertrucken i luften enn du gjør på solid grunn, og gir spillet stor underholdningsverdi.

Fokuset ligger i å hoppe, spinne og lande på en elegant måte. Du skal fly gjennom ringer som gir deg verdifulle poeng. Justeringer i hopp og spinn foretas enkelt ved å justere håndkontrollen.

Vinner på tredjeplass
En positiv opplevelse er at du ikke trenger å vinne løpene for å komme på førsteplass.

Spillet legger opp til dine kunnskaper til å hoppe og trikse og ikke minst samle ringer som gir poeng.

Får å komme helt til topps må du selvsagt overgå de allerede vanskelige stjernekravene du må klare for komme deg videre til et nytt brett. For de som har testet Wipeout (som ble en stor Playstation-hit) så minner Excite truck mye, bortsett fra at du nå er en truck.

Bruk av turbopuls og andre sideeffekter gir deg en større underholdningsverdi enn mange mer tradisjonelle bilspill.

Konklusjon
Teknofil.no mener Excite Truck viser at bilspill også er mulig på Wii. Spillet er meget god underholding, og for de som ønsker noe mer enn et rent bilspill så er dette et godt alternativ.

Design, lyd og tempo fungerer godt og bruken Wii-kontrollen gikk greit, selv om høy fart gjør nøyaktig navigering vanskelig.

Nintendo har alltid fokusert på enkle brett i starten, dette spillet er ingen unntak. Excite truck er et spill som du ikke bruker flere dager på å løse, heller et fåtall timer.

Selvsagt kan du bruker timer og kanskje dager på å bli ekspert, men det avhenger av hvor mye repetisjon du tåler.

Spillet burde ha hatt flere baner og større utfordringer, og vi mener at dette er et spill du ikke bruker mye tid på alene. Helst hadde vi sett at Nintendo lot fire personer kunne spille samtidig, eller kanskje til og med hatt en online-løsning.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen