Farligst for barn

Den britiske forskergruppen National Radiological Protection Board, med Sir William Stewart i spissen, går nå ut og advarer mot å gi barn mobiltelefoner - unge mennesker er visstnok mer sårbare for strålingen.

Grunnen til at forskergruppen er bekymret for at barn skal bli skadet av mobilstrålingen er at nervesystemet ennå er under utvikling. I likhet med det aller meste her i verden er menneskekroppen mest sårbar før den er ferdig utviklet.

Barnemobil trukket fra markedet
Det faktum at det i utgangspunktet ikke foreligger klare bevis på at strålingen fra mobiltelefoner er skadelig, ser ikke ut til å stoppe forskerene fra å gi ut offentlige advarsler - som blant annet har ført til at barnemobilen MyMo har blitt trukket fra det britiske markedet.

Stewart anbefaler at hvis barn først skal bruke en mobiltelefon, så bør de først og fremst bruke tekstmeldinger, slik at telefonen ikke holdes inntil en mer vital del av kroppen - hodet. I tillegg anbefales det å velge telefoner med lavest mulig strålingsverdi.

Forskningen fortsetter
Det er en ting som er helt sikkert her i verden, og det er at det vil bli forsket på mobilstråling i mange herrens år fremover. Foreløpig er det ikke funnet noen helsemessige bivirkninger, noe som ikke betyr at man skal droppe alle forholdsregler. Det er som kjent alltid best å være føre vàr.

De som vil vite litt mer om stråling, hvordan mobiltelefoner blir målt, og hvilke modeller som er verstingene på området, kan ta en kikk på hjemmesidene til TCO Development, som driver merking av mobiltelefoner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen