Farligere på landet

Det har flere ganger blitt protestert kraftig når teleoperatørene har bygget nye basestasjoner. Det er først og fremst folk som bor i nærheten som protesterer, vanligvis på grunn av at de er bekymret for strålingsfare. En ny studie viser at det tvert i mot er bedre å bo i nærheten av en basestasjon enn langt borte - hvis man bruker mobiltelefon, vel og merke.

Når mobilmastene er veldig langt borte, vil dekningen naturlig nok bli dårligere. Mobiltelefoner vil på sin side kompensere ved å sende avgårde betydelig kraftigere signaler for å holde på den lille dekningen som er til stede. Dette vekket bekymring hos en forskergruppe fra universitetet i Ørebro, Sverige.

Den svenske forskergruppen har nemlig kommet frem til at risikoen for å få hjernekreft er opp til fire ganger større dersom man bor ute på landet, noe de mener skyldes avstandene til nærmeste mobilmast.

Også årsaken til mobilforbud i fly
At mobiltelefoner sender kraftigere signaler når det er dårlig dekning er også årsaken til at disse må slås av når man er ute og flyr. Man er redd for at de sterke signalene skal forstyrre instrumentene i cockpiten. Dette problemet skal etterhvert løses ved å installere egne basestasjoner på flyene, slik at mobiltelefonen ikke trenger å streve for å få dekning.

Det skal nevnes at det dukker opp en ny undersøkelse som advarer mot mobilstråling like ofte som det kommer en ny mobiltelefon på markedet. Ingen har til nå greid å dokumentere at strålingen faktisk er skadelig, så man bør ta slike studier med en klype salt.

(Kilder: Mozon, VG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen