Farlige ormer spres på nettet

Alternativ tekst mangler

Tirsdag i denne uka slapp Microsoft sikkerhetsoppdateringer for en rekke kritiske hull i Windows. Nå er det oppdaget flere farlige programmer (ormer) på nettet som utnytter disse hullene.

Sikkerhetsselskapet McAfee har hevet en såkalt Global Threat Condition til Severe etter at Microsoft har offentligjort detaljene rundt sårbarhetene i Windows. Ifølge Microsoft er det foreløpig ikke rapportert om noen misbruk med kodene.

En orm som utnytter en sårbarhet i Microsoft Word har vært tilgjengelig i flere uker på nettet. Organisajonen SANS Internet Storm Center har rapportert om en farlig kode som er rettet mot hullene i Windows Media Player og ruting- og fjerntilgang-funksjonen. I tillegg har selskapet Verisign iDefense laget en Proof-of-Concept-kode for en sårbarhet i ART-filer.

En av grunnene til at Microsoft ikke går ut med detaljer om sikkerhetshull før oppdateringer er sluppet er nettopp for å unngå at angripere rekker å lage skadelige programmer som er rettet mot bestemte sikkerhetshull.

Windows-oppdateringene er tilgjengelige på nettsiden windowsupdate.microsoft.com, eller du kan slå på automatisk oppdatering i Windows via Start-menyen og kontrollpanelet.

(Kilder: Betanews, Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen