Farlige e-post vedlegg

Onsdag i forrige uke fortalte vi om ormene MyDoom og MyDoom.B, som noen av de største dataormene i historien. Det er spesielt den første varianten som oppnådde svært stor spredning. Dette er ormer som kan slå ut websider via DDoS-angrep fra "uskyldige" PC-er.

Angrepet ble vellykket og websiden sco.com gikk ned, til tross for at bedriften var klar over at slike angrep ville skje, flere dager i forveien. Dette viser at det er vanskelig å forsvare seg mot slike angrep når angrepene blir svært omfattende. Det vil si hvis brukere åpner e-post vedlegg og ganske mange PC-er smittes.

I går skulle det være Microsoft.com sin tur, men dette angrepet ble ikke like vellykket. Grunnen er at antall PC-er som ble infisert av MyDoom.B, er mindre. Det er estimert at den første varianten av MyDoom smittet flere hundre tusen PC-er, mens MyDoom.B smittet et betydelig mindre antall PC-er.

Det som bekymrer sikkerhetseksperter mest, er at MyDoom kan installere en bakdør i infisert PC, og dermed kan hackere styre det meste fra den PC-en.

Åpner du et e-post vedlegg du ikke har bedt om, risikerer du å delta i et masseangrep. Vær klar over at slike vedlegg kan også komme fra familie og venner, det vil si meldingene kan være falske. Hvis du er i tvil, bør du ta kontakt med vedkommende og spørre om han eller hun har sendt deg et vedlegg.

Er din PC smittet av MyDoom, kan du bruke verktøy fra F-Secure.com til å fjerne ormen. Verktøyet gjeldet både MyDoom og MyDoom.B.

(Kilde: techweb.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen