Farlig trojaner angriper Series 60

Antivirusselskapet Kapersky Labs har sendt ut advarsel om det de kaller det første trojanske SMS-viruset på markedet. Trojan-SMS.OS.Viver går til angrep på de populære og avanserte Series 60-mobilene til Nokia.

Dyre tekstmeldinger

Viver er ikke et harmløst konseptvirus, som det har versert flere former av i det siste. Her er det snakk om en trojansk hest som kan koste brukeren mange penger.

For dersom telefonen blir infisert sender den tekstmeldinger i hytt og pine. I og for seg ikke så ille tenker du, siden tekstmeldinger ikke er spesielt dyrt om dagen. Det stemmer ikke helt, spesielt med tanke på at Viver sender meldinger til dyre innholdstjenester for ringetoner og lignende.

Den trojanske hesten må imidlertid lastes ned til og installeres på telefonen. I så måte krever den en del egeninnsats fra brukeren. Problemet er bare at den er godt skjult bak det som virker som nyttig programvare for Series 60, blant annet fotoredigeringsprogram eller en samling videoverktøy.

Kommer til Norge?

Det finnes flere lignende trojanske hester, men disse har vært myntet på mobiltelefoner som kjører Java. Viver skal imidlertid være det første som er spesielt myntet på Series 60-mobilene.

For øyeblikket skal den trojanske hesten først og fremst ha angrepet mobiltelefoner i Russland, men det er ikke utenkelig at vi vil se denne eller andre mutasjoner i Norge også etterhvert.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen